Väver på sluttampen pläd nr 1

käre maken monterar nytt bastuaggregat. I morgon är det första februari!!! För 26 år sedan kände jag mig ännu mer tacksam inför februari månad. Jag tyckte chanserna för min baby ökade när det blev ny månad :))) Men det tyckte ju inte hon spelade någon roll, ju förr ju bättre anser hon ff :)

Mina höftleder börjar kännas slitna

efter allt sittande. Först vid datorn timmatal, därefter vävstolen i lika många timmar. Men jag närmar mig slutet så sakteliga, har 10 artiklar helt färdiga + en hel del annat material så det ser ut att bli en krönika i år igen :) Vad pläden beträffar så trivs jag ju inte med mönstret, men det får gå ändå. Det är inte världens lättaste att repa upp damast och när det inte riktigt ville bli som jag tyckte ens tredje gången så brydde ja mig inte längre. Det ser upp som någon form av geometri :( Får satsa på nästa pläd och rita ett bättre mönster. :)))
Idag har vi äntligen köpt ett nytt bastuaggregat. Vi har formligen slitit ut vårt gamla Narvi som vi direktimporterade från Finland 1980 till det fachionabla priset av 531 kronor. Därefter har vi eldat i det i genomsnitt 6-7 gånger i månaden och nu är det så slut att det börjar lukta koldioxid när man eldar i det.
Något jag inte berättat än är om våra kära vänners duktiga dotter; Jenny

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Länk till Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets pressrum

Pressmeddelande

Korpens Jenny Magnusson ny assisterande förbundskapten för landslaget i innebandy

2012-01-27 15:45

Tidigare landslagsstjärnan i innebandy Jenny Magnusson blir assisterande förbundskapten för svenska damlandslaget. Jenny Magnusson arbetar i dag som föreningsutvecklare på Korpens Svenska Motionsförbundet, något hon kommer att fortsätta med även i framtiden.

Som innebandyspelare var Jenny Magnusson med om att vinna två VM-guld, ett SM-guld och vara proffs i Schweiz. I dag arbetar hon som föreningsutvecklare hos Korpen Svenska Motionsidrottsförbund, med placering i Falun. Tränaruppdraget är på deltid vilket innebär att Jenny Magnusson fortsatt kommer att arbeta för Korpen.
- Vi är väldigt glada för Jennys skull. Det är ett hedrande uppdrag hon fått. Samtidigt är vi glada för att hon fortsätter hos oss och är med och utvecklar relationen mellan Korpen och Innebandyförbundet som vi i dag jobbar nära, säger Eva Bjernudd, generalsekreterare på  Korpen. 

"Fantastisk utmaning"
Anställningsavtalet sträcker sig över VM 2013, men intentionen är precis som med förbundskapten Curt Söderström att samarbetet ska vara i fyra år.
- Det känns otroligt spänannde och som en fantastisk utmaning. Innebandy har alltid varit en stor del av mitt liv och och jag ser verkligen fram emot att vara med och leda Sverige till nya framgångar, säger Jenny Magnusson.

"Världens bästa landslag"
– Väldigt glädjande att en sådan meriterad spelare med så mycket erfarenhet från internationell innebandy kommer in i vår ledarstab för världens bästa landslag. Jenny är en person som verkligen sprider positivism i de lag hon verkar, alltid omtyckt och respekterad av med som motspelare, säger förbundskapten Curt Söderström.

Jenny Magnusson är 34 år gammal. Hon är född och uppvuxen i Töreboda och bor sedan femton år i Falun.

Kontakt:
Jenny Magnusson
Föreningsutvecklare Korpen
08-699 64 16
jenny.magnusson@korpen.se

Oskar Kollberg
Pressansvarig Korpen
08-699 64 27
oskar.kollberg@korpen.se

Heja Jenny, du är en otroligt duktig tjej som dessutom har en jättefin familj!


God morgon alla goa, glada människor.

Äntligen är det måndag :(, men! Det är den sista måndagen i januari år 2012 :) Den här veckan är bara fullproppad med jobb som måste blir klart, i helgen skall vi fira Joy och nästa veckan en annan gosing. Där ska jag bedömas av läkare, op eller in op. Tur att man inte längre är beroende av Försäkringskassan, då hade det med säkerhet ej blivit operation. Det är för dyrt att försöka få gamla käringar friska :)
Förbereda vävning och skrivning, det är min verkstad just nu. Och Joy, vad skönt att pendlandet fungerar och fikastunderna med goda vänner redan kommit igång <3.
Ha en bra måndag!

Så ska det låta

är verkligen en total glädjeupplevelse!
Godnatt och sov gott!

Vi har ju gått här och klappat oss för bröstet!

Och tyckt att våran gamla Valborg i alla fall är en riktigt kaxig kämpe, hon avlivar allt inom räckhåll-inklusive huggormar, hermeliner m m. Men nu såg jag ett klipp på Aftonbladet (kan inte fatta varför jag fortsätter läsa den blaskan) och såg med egna ögon en katt ge sig på en krokodil i en kamp om räkor. Han klöste krokodilen två gånger och visste precis var den hade mjuk hud. Den stackars stora krokodilen gav sig något slokörad iväg :)
Halva pläden är nu vävd trots trassel i början, kära familjen befinner sig i trygghet - t o m Mimmi har hört av sig och jag har skrivit klart en stor artikel till Krönika. Men mycket annat har jag ju inte fått gjort :(
Precis klotrund är hon, jag fattar inte hur hon kan vara så smidig och snabb som hon är :)

Är trött, men glad över

att käre maken är hemma igen. Vill bara ha besked om att Joy och Stefan är hemma igen innan jag kan ta det lugnt. Men det beror ju på att jag VET att dom är ute på vägen, alla de andra kära vet jag ju inte var de är :(
Kramis och god natt! Mamma,bonusmamma,mormor, bonusmormor, farmor, svärmor och välkommen alla ni som vill!

Så himla glad just nu

över att det är lugnt i familjen (som jag vet alltså) lycklig för att jag har så många fina att älska och får allt fler! Så tacksam för varje dag som vi alla får ha varandra. Mer att vara tacksam för är ju goda vänner, det är sannerligen hårdvaluta. Jag är också väldigt glad över att få hålla på med mina intressen-glad att ha så mycket kul!
Sammanfattningsvis: glad och lycklig, stolt och ödmjuk.

Tack ni kära

för underbara kommentarer: Suz, du är som vanligt så klok och sätter alltid fingret på den ömma punkten :) Nej, Tomas Bodström har inte varit riktig kandidat, alltså tillfrågad officiellt. Men AB:s Lena Mehlin propsar fortfarande för att han är en stjärna som S inte utnyttjar. Jag håller helt med dig om hans person, anser inte på något sätt att han tillfört S något väsentligt. Det är ju inte heller lätt att sia om framtiden. Dagens väljare är verkligen inte alls synonyma med gårdagens. Och det är ju helt rätt. Politík=statskonst=att leva. Politiken måste ju spegla och styra dagens samhälle och jag kanske tror att en människa med den bakgrunden som Stefan Löfven har, verkligen kan dagens samhälle. Hur som! Lycka till och jag hoppas verkligen att vi ändrar kurs nu - från det ökade klasssamhället till Vi gillar och behöver olika!
För övrigt har jag fått krama Joy och Stefan idag, de var på genomresa och tog käre maken med sig. Mc-mässa i Göteborg, hoppas de får en trevlig dag. Jag skall vältra mig i historia; skriver f n om fotografen Erik Ruds liv och det är så himla intressant - det är liksom både forntid och nutid :)

Suck!

Jag skulle så gärna vilja ha kommentarer, motviljor, debatter, motstånd!!!!!

Vad otroligt fort tiden går!

Nu är det redan en vecka sedan sonens födelsedag, snart har vi första februari och sen är snart midsommar :)
Ser ni pläden som ligger överst i sonens firarkorg? Den var så rolig att göra, jag trivdes liksom med mönstret. Men nu brottas jag med ett mönster jag inte alls trivs med, men det får ju gå. Misstag måste man ju få göra så man får erfarenheter.
Ha nu riktigt mysigt fredagsmys alla nära, kära, släkt och vänner och alla andra :)

Ymseborg!

Borgruinen som är så lokalt uppskattad och även finns med i både böcker och filmer om Arn. Jag skall skriva om Ymseborg i krönikan och har fått ganska mycket material via gamla artiklar, studiematerial m m. Men så tänkte jag avsluta hela artikeln med att beskriva dagens Ymseborg - alltså främst växtligheten och djurlivet (de blå grodorna) m m. Men på internet verkar det inte finnas mycket. Ymseborg är beskrivet på Wikipedia på en halv sida, inte ett ord varken om växter eller djur. Det känns lite snopet tycker jag, men jag får väl träna på grävande journalistik :)

Stefan Löfven blir då nästa slaktoffer

för Aftonbladets Lena Mehlin. Det är ganska otroligt egentligen hur man med ideliga verbala spjutspetsar kan bestämma vem som skall styra ett helt parti! Dessutom så vill hon ha Thomas Bodström som partiledare- undrar om hon vet vad hon pratar om? Han var inte ens partimedlem när Persson föreslog honom som justitieminister och jag kan ju inte påstå att han varit politiskt aktiv på något sätt förutom den relativt kort period han satt i regeringen. Dessutom blir jag väldigt misstänksam mot någon som kritiserar andra inom sitt eget gebit och Bodström gick kallt ut i samma j.....a Aftonblad och rackade ned Jan Guillou som författare-men erkände i samma intervju att han inte ens läst Guillous böcker. Han sa att han börjat läsa Ondskan men den var så dålig att han inte orkade läsa färdigt. Det är helt okej att tycka. Men att saluföra sitt tyckande när man själv är i branschen? Dessutom är ganska ny i branschen? Det är ändå att göra en Ranelidare. Min mamma, som alltid hade ett gammalt ordspråk till hands, hon lärde mig att "inte kasta sten när man sitter i glashus" eller att "sopa framför egen dörr innan man börjar sopa hos andra". Det finns många som borde lära sig detta.
Ha en bra fredag!

Jag satt i vävstolen och

bara njöt: Så jättekul att påbörja nytt mönster .............. en stund i alla fall, sedan upptäckte jag turligt nog ett det var en enda ruta fel. Men en ruta i damast innebär alltså ren katastrof. Dåså: svälj förtreten, gå lugnt hem och rita om. Passa sedan på att göra allt som inte blivit gjort på "göra-listan" :)
Och eftersom jag förärat mig själv och min familj en Anti-Jante-lista så tänker jag numera helt omvänt. Det är inte alls därför att jag är så himla dum och dålig att mönstret blev fel, det är därför att jag är orädd och modig, vågar något nytt, ser när det blir fel och gör om det! Bra! (Mia Törnblom)

Nu är glada vinter här, här, här!

Så glad vet jag inte, men just nu väldigt väldigt mycket på schemat. Visserligen hela tiden roliga saker, men det känns lite svårt att hinna med. Det är lätt att glömma spisar, dammsugare och tvättmaskiner när man skriver krönika ur historiskt material :) Har just avslutat en artikel på 8 helsidor i A4 format. Själva skrivande, rotande i material m m är jättekul, men att korrekturläsa alltsammans är verkligen INTE kul.
När vi ändå pratar historia; ALLA andra har väl gjort den här kopplingen, alla utom jag givetvis. Men jag hade faktiskt inte tänkt på att det är nästan exakt etthundra år mellan de här bilderna. Jag visste att det har jämförts med Titanic, men tänkte inte på årtalen.
Idag flyttar min yngsta igen. Jag tror hon har kvar sitt spring i benen :) Önskar er båda väldigt mycket lycka till.
Önskar också mycket lycka med sitt nya och snart inflyttat i hus, Josse o Robert!
Familjen är så stor och alla rör sig i sina cirklar, det är inte alltid jag hinner med :)
Nu är det fortsatt städning innan jag går till Vävloftet för att påbörja ett nytt spännande mönster som jag ritat av efter en liten bild. (Jag har ju fått 40-årskris på mina ögon, dryga 25 år försent!)
Så har jag också ett spännande syprojekt på gång, jag skulle verkligen ha behov av att kunna klona mig i åtminstone tre stycken just nu.

Vinter och kallt, -7, blä!

Skriver på krönikan som en tok, allt är ju lite eftersatt pga jul, influensa och 40-årskalas. Men det ska nog gå bra och roligt är det varje år. Dessutom blir det nya plädar med start imorgon. Mycket att göra men ibland är det skönt, faktiskt. En rolig grej! Hela min favoritlista försvann i uppgraderingen av virusskyddet och jag har varit så dålig på att lära mig Google Chrome, men idag gick det upp ett litet ljus och nu är snart alla favoritbloggar, spel, låtar m m på plats :).
Josse! Vad fina bilder, jag blir ju så himla nyfiken! Vi är mycket snart p g!
Hur mysigt som helst, jag ser ju också att Emil är ganska lik våran Douglas. Är han lika lättretad också och hur går att släppa ut dem?
Vi har faktiskt varit i Skövde i dag, käre maken har skaffat en ny hobby: Gastroskopi. Det var fjärde gången på 4 månader och fler lär det bli. Jag var med och jag köpte en KLOK tidning, nyutkommen, ville ha lite att läsa medans jag väntade på käre maken ( visar i morgon när jag orkar fota) . Därefter en välkommen fika med smörgås till den som fastat hela dagen, sedan Eriks-hjälpen till den som hade suktat hela dagen. Hittade två fynd, våfflad handduksväv i bomull, jättefin!
Och våran Joy är Stockholmare ett och ett halv dygn till, Sedan Nyköping-here-I come...........
Roger har gått in i 5 v nattjobb, tråkigt för både honom och Rasmus, och Annelie o Micke ska vi inte prata om; snöscooter, längdskidor, det känns som om ni haft en liten liten längtan till att fortsätta semester i vit miljö :)
Godnatt alla!

Söndag kväll den 22 januari 2012.

Och vi har haft en helt underbar helg, så härlig så jag har nästan helt glömt bort att fota :(
Fredagkvällen gick ju helt åt att bara umgås med Suz och Kenneth, det är ju så mycket man har att prata om när man inte träffas så ofta :) Dessutom ägnade vi några timmar åt New York! De hade massor med härliga bilder och även filmsekvenser, det var häftigt att plötsling befinna sig på Bloomingdales för en liten shoppingtur! Och häftigt att se Suz och Kenneth vid parken där våra svenska emigranter steg i land för många många år sedan.
Hur som så kom vi i säng till slut och upp till en big-frukost när käre maken hämtat Joysan vid tåget. Och så kom födelsedagsbarnet med Rasmus och Jennna med familj kom. Presentutdelningen kunde börja. Men så smart som jag är så blev det inte en enda bild på den stora presentkorgen med både roliga grejor, ät- och drickgrejor samt givetvis inskrivning i en dejtingsajt under det minnesvärda namnet Rabalder 40 :) Roger fick nämligen ett mjukisdjur när han var 7 år, en rolig och mjuk ganska stor hund som fick namnet Rabalder och som numera lever ett stillsamt pensionärsliv i soffan hemma hos Roger. Jag är dock inte helt säker på att just den presenten var den mest uppskattade :)
Det kom också fler efterlängtade gäster; syster yster med både dotter, måg och det vackra barnbarnet Villemo! Och Rogers trevliga jobbarkompisar och goda vänner; Peder och Camilla. Det blev en genomtrevlig kväll och våran Mikaela tog verkligen för sig socialt :) Hon älskar att umgås med folk och prata och berätta saker den lilla godingen!
En liten bild på korgen och en Roger som är 36 år äldre än förra kortet jag visade :))
Några bilder på gästerna i alla fall, förutom Linus som lyckas med konstycket att gömma sig för kameror jämt :)
Mor och dotter, mitt första syskonbarn med mitt första syskonbarnbarn :) Söta Karolina med lika söta Villemo.
Två sötingar till, Mikaela och Joy!
Och se här! Linus har vi fångat på bild för första gången på många år.
En liten söting som somnade i taxkorgen :)
En lycklig Daisy har somnat i lillmattes famn.
Klutten bakom Joy är Hjärtat. Vi hann faktiskt t o m gå ut och gå lite idag i den nyss nedkomna snön.
Nu go´vänner är det snart dags för Så ska det låta. Och det är inget man missar frivilligt.

Klockan är nu 00.09 den 21 januari 2012.

Idag kl 04.33 för 40 år sedan föddes min son. Det känns väldigt märkligt, jag minns ju så väl den fredagen då han föddes och det har ändå gått 40 hela år! Det är väldigt lång tid :) En tid blandad av glädje och sorg såsom det är för de flesta människor. År 2011 var dock ett sorgens år för min käre son, när hans gamla fina hund dog, hans hustru tog ut skilsmässa, hans svärmor avled mitt i alltsammans och huset såldes.  Det är enormt jobbigt att vara gammal mamma och bara stå bredvid och se på. Inte kunna göra ett enda dugg för att underlätta för sitt barn, något som finns liksom invävt i varje mamma.
Men livet gick ändå vidare och idag tror jag att det som hände med deras äktenskap kanske var till nytta för båda två. Ibland är ju livet så att det onda för något gott med sig och så tror jag det är för min käre son.
Jag vill ju vara den förste som ger dig grattiskramar för jag var ju den förste som såg dig :)
Kvällen har varit helt underbar! Min älskade, älskade etta och hennes man och son kom hit direkt från Visby. Det är tråkigt att så många bor långt borta, men det är enormt härligt när man träffas. Och vi har pratat, pratat, pratat och tittat på härliga bilder från deras NewYork-resa i december.
Att få en godnattkram av sin etta är alldeles underbart och nu har vi hela helgen på oss att umgås :)
Här är mina tre äldsta, ettan till vänster, sonen i mitten och tvåan till höger. Tvåan sitter förmodligen på ett flygplan från Phuket just nu. Sonen är i Göteborg och ettan sover i sitt gamla rum här hemma :)
Och i morgon bitti kommer den yngsta hem och fram mot kvällen den näst yngsta. Det är verkligen något att vara ödmjukt tacksam för, sin stora härliga familj och varje dag som vi får ha varandra kvar.

Värdegrunden är ju otvivelaktigt ganska låg

numera. Men vem skulle vilja handla i en affär där chefen själv skriver så här på sin blogg?

"Men Gud vad gamla alla var. Det stank pensionär och alla rusade på pausen och när det hela slutade. Helt plötsligt sprang gamlingarna som om dom var barn och väntade på godisregn."
Den chefen gillar bingo och yttreade sig så om de övriga deltagarna.
I den meningen ligger verkligen skrivarens värdegrund både ang äldre och barn!
Jag tolererar mycket, kan skratta och skoja om ålderdomen och dessvedermödor, men inte vill jag stinka! Det är ju det absolut värsta jag vet när någon stinker. Och att någon kallar sina kunder stinkande pensionärer, ja! då vet ju verkligen jag var jag aldrig ska handla och att jag ska berätta det för så många som möjligt.

Själen fick så mycket glädje i går kväll

så idag mår jag betydligt bättre. Så pass bra att jag hållt igång lite för mycket idag och därmed fått  lite feber igen ;( Jag hade så gärna velat gå till Vävloftet ikväll, det är så länge sedan och vi ska bestämma nya vävar ikväll. Men jag känner mig orkeslös och febrig nu och det är dumt att smitta andra :(
Tack för alla fina kommentarer, det känns verkligen så kul att få hälsningar från så många trevliga människor och nära och kära.

Why did it had to be me?

Du é min man och En dag i sänder!!! Alltså den här kvällen blev vår guldkant för att vi betalar tv-licens! Baos orkester, Tommy Körberg, Helene Sjöholm och sist men störst Benny Andersson!!! Så glad man blir! Vilken otrolig healing för själen, jag är helt slut av ren glädje! Stort tack till SVT1 för ett av de bästa musikprogram som någonsin visats.
Jag och käre maken har ju varit med några år. Och i alla år har Benny varit med. Hepstars, ABBA och nu BAO. Dessutom har han ju skapat musikaler som går till historien: Chess, Mama Mia och den största av alla: Kristina från Dufvemåla. Så mycket glädje, så mycket berörda själar-helt otroligt- men nu har jag gråtit igen framför tv:n - av pur glädje!

I säng en hel dag!

Det är verkligen slöseri med tid, men fram på eftermiddagen steg jag upp och pratade med käre sonen en stund. Nu är det kväll igen, jag är trött men känner mig i allafall något bättre.

:(( Det blev inget gå ut!

Jag somnade istället och sov ett par timmar. Ok, känner mig faktiskt bättre nu :)

I stället för att gnälla

så ska jag titta på lite vackert:
Vita tulpaner i vit kanna, inköpta till Tulpanens dag.
Min favorit: avocado.
En annan favorit: Gunnar Nylunds vas från Rörstrands. Jag gillar verkligen formen.
Så var det ett litet loppisfynd. Jag gillar att köpa små vita skålar, de är så himla användbara och när jag då såg den här lilla skönheten från Arabia för en enda 10:a så blev det köp såklart.
Nu ska jag ta Alvedon och försöka orka gå ut :)

Något har hänt med min hals :(

Den gör så ont att jag knappt kan svälja. Men stanna kvar i sängen får jag inte, lilla taxen motar upp mig ganska hårdhänt eller hårdnosat kanske det heter :) Att hon dessutom har kall nos gör inte saken bättre.
Det är ett otroligt härligt väder ute, ett par minusgrader, klarblå januarihimmel och strålande sol. Jag blir så glad inom mig varje gång jag ser solen :) Jag får göra så att jag tar ett par Alvedon, klär på mig och går ut och går. Man ska inte förakta själens påverkan på förkylning :) Dessutom skall jag hänga tvätt ute, det ger en underbar doft i kläder och lakan.
Nu vill jag gratta min vackra svågerdotter Karoline till nytt jobb som busschaufför. Gå gärna in och läs hennes härliga blogg här:

I går var en sådan "bra" dag :)

Allt gick liksom på räls, alla saker föll så att säga på plats (med lite hjälp av mig :). Bastun var himmelskt skön, Hjärtat tyckte verkligen om att bada (ovanligt) och kvällen avslutades med Antikrundan.
Det som inte var bra var ju att en av våra allra käraste vänner är sjuk och det är liksom inte klarlagt än vad som är fel :( Men vi håller tummarna och hoppas på det bästa.
Så vaknar man dagen efter en "bra"dag. Fryser, nyser och mår verkligen inte bra. Men jag är ändå piggelin om man jämför med käre maken som uppenbarligen gått på vinterkräksjukan. Han orkar inte stå på benen ens, bara ligger med avbrott för regelbundna besök på toan. Så det blir så att jag ensam får fara till M-stad och handla som var planerat. Och givetvis hoppas jag att jag slipper bli smittad.
Från Thailand kom det varma hälsningar idag, i dubbel bemärkelse. Eller vad sägs om +27? Hoppas att de har det som allra bäst-bäst och en stor eloge till Jenny som sköter barn, hus och hem, och Robin med personal som sköter djur och företag. Duktiga är vad ni är! Tycker en väldigt stolt mormor!

Positiv!

Ren och glad, jag bara önskar det allra bästa för min familj och mina vänner!
Vi har badat bastu, sett på Antikrundan, nya profiler, nya saker, hur kul som helst att se på!

Trött, trött!

Jag har drabbats av nytt år-syndrom som jag gör varenda år i januari. Överlycklig för att vi går mot ljusare tider, då vill jag verkligen städa, tvätta, måla, stryka, pynta, sticka, väva, sy, sätta frö, gå långa härliga promenader, börja träna ja, allt roligt vill jag göra på en och samma gång:))
Har börjat lite med att städa och flytta om i köksskåpen. Det ska bli så roligt med ett nytt skaffer, ett som man kan gå in i. Det gör inte så mycket att man nästan bara kan ta ett steg, det är känslan som är viktig:))) Och spetsen på hyllkanterna, äggen i mitt vita spilkum, Ögonkakaoburken, den gamla sockerburken, den fina smörtunna, silltunnan m m m m. ¨
Idag har det varit städa glasskåp, gått ut och gått, klyvt ved (snart färdiga), stickat färdigt ena pulsvärmaren, fått hem 600 gr härligt pälsspill som jag ska göra många roliga saker av.
Nu orkar jag inte vara upp längre:
God natt alla nära, kära och alla övriga trevliga människor!

nu är alla oroligheter förlåtna och nollställda!

Skönt med ett helt rent år framför sig, skönt att hela stora familjen just nu har det bra; en extra eloge till alla ungdomar i Arbrå som kämpar glatt med hus, barn, ladugård, hästar, hundar, annat jobb, kyla och snö! + 100 grejor till som jag glömt! Ni är jätteduktiga och jag är så stolt över er. Annelie och Micke BEHÖVDE verkligen få en riktig semester :))

Jag får gråta framför datorn

idag istället för tv:n. Har fått ett så elakt och orättvist meddelande från någon som står mig väldigt nära och det känns lika illa som ett slag.
Men jag tänker ändå ha en bra dag, Joy o Stefan är kvar men Josefine och Robert åkte hem igår. Alla fyra var på bio i fredags kväll. Såg den amerikanska versionen av Stieg Larssons böcker. De tyckte inte om den alls, Josse t o m somnade :)

En stilla gråt framför tv:n

i kväll igen!!!! Vi såg på "Hur många Lingon finns det i världen"! En helt otroligt bra film med många, många bottnar och tankekullebyttor, stick i fördomsfullpåsen, igenkännande skratt och gråt inför Kristina ( vi har haft en nära kär som var så lik Kristina. Stolthet därför att jag i många år hävdat just detta att man måste verkligen SE till de här människornas förutsättningar, man måste fånga upp det som DOM är bra på. Inte det Vi vill att dom ska vara bra på. Se det som det är, tyck om dem som dom är, uppmuntra och var stolt!

Två tv-tittare

två dataslappare, två som åkt till Riddarhagen, två som inte kommit än, fyra som sitter på flyget till Thailand, fyra som är på väg hit hoppas vi osv osv osv.
Helt otroligt väder! Strålande sol, klarblå himmel, några få -, perfekt med andra ord.

Oj, oj

vilken underbar kväll! Så god mat, så många härliga skratt och goa kramar! Jag verkligen njuter av er allihop.

Glada besked!

I allra första hand: ett jättestort Grattis till Kjell o Lilian för den fina vinsten!!!
Kikar ni noga så syns den stolte maken till vinnaren av Volvon: Lilian!!!
Dagens glada besked var att både Kjell och käre maken kom hem helskinnade med hela bilar eftersom hela Stockholmsområdet var precis glashalt när de kom upp i morse. Både bussar och tradare sladdade runt okontrollerat. Men nu är dom hemma!
Så kommer nästa glada: Robert ringde, han och Josse kommer ikväll!!!
Så nästa glada: Roger och Rasmus kommer i morgon och äter trettondagsmiddag med oss alla. Det blir den traditionella lutfisken som inte hunnits med den här julen, men som i alla fall tre av oss äter :) De andra får väl vara hungriga då :)))
Så det senaste glada: Jenna kommer hem i morgon med hela familjen. Både Dinge och Veronica var med i artikel i Mariestadstidningens Gullspångssida idag. Kul!
Nu kommer pigletten med full kraft: Alltså de här beskeden innebär ATT: två kära bilar från Nyköping ikväll, 22 mil. Två andra kära bilar från Oskarshamn ikväll, ca 30 mil samt att Roger och Rasmus skall till Karlstad på hockey ikväll, 24 mil t o r och i natt någonstans bilar min kära tvåa med familj från Arbrå till Arlanda för att påbörja några veckors välbefogad semester i Thailand. Suck! Det är inte ens någon idé att pigletta bättre att glädjas så länge jag inget annat vet!

Blåsningen!

Hette en film jag såg för många år sedan, kan undra varför jag kommer att tänka på den idag ?:))) Men det är ju inte helt negativt med blåst, tvätten torkar t o m på vintern och luktar dessutom supergott! Bästa sköljmedlet i världen.
Det har varit städa huset som gällt idag. Vi har ju dels varit borta över jul, dels varit lite krassliga efter jul. Men det är skönt nu att orka igen. Tyvärr städade jag inte undan julen (vilket jag helst skulle vilja) det får bli efter helgens finaste besök! Och om bara några veckor kommer fler finaste besök så det gäller att hålla huset i trim, vilket är väldigt roligt när man är förväntansfull och glad :)
Kära vännerna får hem sin nya bil i morgon, det ska bli kul att se en bilvinst i verkligheten! Nu är det snart dags för Kronjuvelerna, avsnitt 3 av 3, tycker den är jättebra även om det är (tycker jag) lite missar i tidsbeskrivningen. Så vitt jag vet så fanns inte internet i Sverige på 1960-talet? Men den är kul ändå.
Så var det då slut på Kronjuvelerna och det gör inget att det var några tidsmässiga missar för den var otroligt bra! Och välspelad! Och den hade en tanke, fler tankar, djupa tankar och lätta, mänsklighet blandat med sanna sagor, förhoppning, järnvilja, tro och djup, äkta kärlek. Ett slut som var så gott att bara tanken var god!
Sov gott!

Läs och begrunda!

Hej alla bloggare för varenda unge!

 

Jag vill rikta den största och varmast julkramen till er alla. Och ett enormt stort tack för ert deltagande i opinionskampanjen – UNICEF gillar inte att man skyller ifrån sig. Och nu senast i vår bloggkampanj för nötkräm. Idag när jag kikade på Google Blog Search – hade nötkrämskampanjen spritt sig till  1 570 bloggare vilket har gett hela 9420 påsar nötkräm. (Tre påsar om dagen är allt som räcker för att rädda livet på ett undernärt barn.) Det är fantastiskt resultat och ni får ta åt er äran för det. Det var ni som satta bollen i rullning - utan er hade vi aldrig kunnat hjälpa så många barn.

 

Passar även på att hälsa er alla nya bloggare för varenda unge varmt välkomna – vi är nu över 400 bloggare i nätverket. Tänk vad vi tillsammans kan åstadkomma.

 

Vi är så stolta och glada över er och jag önskar er nu alla en härlig jul och ett gott nytt år.

 

Stor kram

 

Johanna

 

 

 

 

Johanna Celion

Sociala medier & digital marknadsföring

 

UNICEF Sverige

St. Eriksgatan 46C, Box 8161

SE 104 20 STOCKHOLM

Phone: +46 8 692 25 49

Mobile: +46 723 03 77 87

johanna.celion@unicef.se

unicef.se

 

Var med och kämpa för varenda unge. Bli Världsförälder!

 

facebook twitter youtube flickr

Det här ramlade in i mailkorgen idag.

Jajamen! Det är skönt att bidra till bara pyttepyttelite bättre värld för barn.

Var det någon som såg Kronjuvelerna på tv igår? Den visade ju hur barn här i vårt eget land haft det och den visar också på att det inte hjälper med mycket pengar och vackra saker när man fullständigt saknar empati och förnuft.

Jag gillar verkligen att se filmer som visar gårdagens verklighet. Så gillar jag också de som spelar med i den här filmen bl a Alexandra Rapapourt, Bill Skarsgård och så den mannen som jag aldrig minns namnet på? Iranier (tror jag) som spelade huvudrollen i Se upp för dårarna. De spelar så sagolikt bra så de borde få varenda pris som går att få:)).

 

 


En mörkare måndag än idag

får man leta länge efter! Men, men, det är ju i alla fall 2 januari!!! Om bara några veckor så kommer vi att märka skillnaden på ljuset.
På torsdag kl 10.15 kommer Joy hem, det ska bli så skönt att få krama om henne. Vi har ju inte setts alls sedan sista helgen i november! Fr o m februari får vi börja åka gamla 52:an igen:). Men det känns bra, även om det blir lång resväg för henne så kan hon ju jobba eller vila mycket bättre på ett tåg än på en tunnelbana.
Varje gång jag tycker det ser mörkt, blött och lortigt ut så tittar jag på de här korten tagna vintern för två år sedan. När vi inte ens kom fram till varmkomposten! Nej, allt blir ändå betydligt enklare utan snö :)

RSS 2.0