Måste också få önskar några fina bloggar en riktig Glad Påsk!

Where The Forest End, Charlotte Perrelli, Vår Sekelskiftesdröm, Så Vitt Jag Vet, Det nya underbara livet och givetvis sist men inte minst Joysan! Och det här mina vänner var det absolut viktigaste toppskiktet, sedan njuter jag ju av många flera fina bloggar och hämtar inspiration, styrka och gemenskap ur.

Let´s Dance!!!!!

Så roligt, jag njuter av varenda minut. Och ikväll var det nog det starkaste startfältet någonsin. Markoolio imponerade, vilket också Eric Segerstedt gjorde. Valserna var jättefina och juryn var som vanligt suverän.
Men det finns saker som gör världen orolig. Nordkorea t e x. En sådan rejäl tok i regeringsställning och som dessutom har tillgång till kärnvapen? Fy 17 vad otäckt det är!
Vi har haft en kort långfredag :). Frukost kl 11.45, många långa telefonsamtal, yatsy med järngänget från Nyköping och Sydafrika och så en helt underbar påskmiddag på lasagne! Till det Let´s dance. Superbt.
 
 
Världens charmigaste lilla dam med klös i :) Meja!
 
 
Mejas vackra storasyster Julia!
 
 
Och sötekusinen Neo!
 
De här små människorna med föräldrar och grandföräldrar firade vi in påsken med i torsdags kväll. 
Och ikväll har vi alltså fortsatt fira påsken med vår egen lilltjej och hennes prins samt deras smartfånar :(
Snart läggedags och jag önskar er alla en god fortsättning!
 

Glad påsk

alla nära, kära och självklart alla andra. Vi har haft en underbar kväll, foton följer :) väntar nu halvt sovande på min yngsta glädjekälla <3
 

Städdag hela dagen!

Och då går alltid radion aningen högre än vanligt. Plötsligt hör jag en underbar melodi: Du är den jag kunde va. En av mina favoriter med Mikael Wihe och den som han skrev till Björn Afzelius när han var dödssjuk och den som han spelade på Björns begravning. Texten är helt enorm och det står Mikael Wihe på hela låten. Men idag var det inte han som sjöng, idag var det en av mina nya favoriter: Tomas Ledin! Och som alltid när jag blir påmind om Så mycket bättre så skäms jag lite inför mig själv samtidigt som jag är jätteglad för att fått se programmet och kunnat förändra mitt eget tyckande så himla mycket. Det blir ju som en glädjetsunami för den som älskar musik normalt och så plötsligt får så mycket mera att tycka om. Tack den som kommit på programideén, tack alla ni som medverkar och sist men mest: Thank you for the music och dess skapare <3
Tillbaka till städningen.

Oj oj oj, så mycket gott det finns till ett sillbord!

 Vitlöksill, senapsill, stekt inlagd strömming, Egonsill, gubbaröra med mycket mycket mera. Därtill kommer lite traditionellt -köttbullar-prinskorv-jansson, så äggrätter, lammfilé, lax stekt i ugn, linsbollar, rödbetssallad med chevréost -----  nej nej stopp! Det kommer alltså att bli precis som vanligt, alldeles för mycket mat och så får vi äta påskbuffé en hel vecka :)
I morgon kväll får vi träffa de här otroliga små människorna: Julia och lillasyster Meja!
 
 
De här kortena togs i oktober 2012 och i morgon kommer nya kort!
 
Så hoppas vi ju givetvis att våra kära gäster skall ta sig fram men just kan man ju inte lova något. Stefan håller på att hosta upp sina lungor och på käre makens jobb har vinterkräksjukan startat precis idag! Vi får hoppas på det bästa!
 
Jag känner mig ändå ganska duktig. Har orkat med att storstäda stora badrummet (inkl dörrar, fönster, hyllor m m) och veckostädat det lilla. Så naturligtvis massor med tvätt och strykning, så här års är det mycket som tvättas; gardiner, överkast m m. Och ingenting gör sig självt :)
Ha en bra kväll!

Några låga dagar.

Men det finns ändå saker som lyser upp mörkret: janetkristina.com till exempel :) En ung söt tjej med supersunda åsikter. Tack Joy, ibland behöver man rejäla knuffar. Just nu känner mig nästan helt knäckt av att en j...........s idiot i Nordkorea får hålla på hota med atomvapenkrig. Och då känner mig också som himla arg! Arg på alla som röstat fram kärnkraften, arg på alla som handlar med vapen, alla som gapar om invandrare, alla som röstar på nazistpartier TROTS historiens sanna jag! Arg på alla som inte förstår sambandet mellan att se sig själv som klart högre stående varelse och därav följande våld, hat och krig :(((.
Så, nu har jag blåst ur mig lite i alla fall och gör som jag brukar: tänker på alla som jag älskar.

Varför blir djur som flyttar till oss så tokiga?

Vi måste göra jättefel med djur, spelar ingen roll om det är hundar, kattor eller humlor :) De beter sig som om de äger världen inkl oss! 
 
 
Det här är alltså den ena våra katters toalett? Visserligen med ny sand i men dock ej att leka i? Men den här katten är ju å andra sidan inte heller att leka med :)
Nu i veckan har det blivit mycket pyssel med blommor både inne och i växthuset. Här blev två blomster fem utan vidare.
 
 
Det här de tre nya!
 
 
En av mina favoriter: myrchene, släkt med myrten men mycket mer lättskött. Ser ni det lilla gröna hänget? Det är ett rotskott som jag försöker få att överleva :)
 
 
Fler favoriter men blunda gärna för tapetens tillstånd. Kolla hellre de vackra blomkopparna som jag fått av min kära vän Lilian :)
Till frukost i morse blev det bl a en väldigt god smörgås.
 
 
Det är ju inte lätt att förstå mina dimmiga bilder men jag kan tala om att det är en nybakad surdegsskiva där jag blandat ned färsk tomat och oliver i degen. Så har jag yoghurt naturell som smör, skivad avokado med citronsaft och salt (tack käraste dotter Suz som lärde mig hur gott det här är) och så toppas anrättningen med  en skiva supergod getost!
 
Så måste jag ju berätta om den senaste affärsidén som Weibulls står för:
Vi kom in på Karlssons i Mariestad och såg där något väldigt smart. Färdiga påskrukor med jord i och en påse frö. Bara att klippa upp, strö på fröet, vattna och ställa ljust. Krukorna var t o m ganska söta! Men självklart hade ju det bästa varit att det funnits FRÖ i fröpåsen, nu var den dock tom och Weibulls har sparat in lite pengar :(
 
 
Ha en bra söndag!

Ni får ta det som det är.

Datorn påstod att den inte hann publicera innan den stängdes ned och jag skrev snällt om alltihop. Bara för att konstatera att det blev två publikationer. Inget att göra något åt, internet och datorer gör som dom vill.

Jo Robin, så är det nog.

De flesta använder de flesta namnen, förutom modern-det har jag inte hört användas, men jag känner ju heller inga katoliker. Det är ju också intressant det här med värderingar av ord/namn. Se på hur man ofta ändrar namn för att ta bort en negativ influens. Det brukar inte bli så bra därför att själva ordet som sägs innebär inte per automatik att man tänker rätt/fel. Se på Tobias Billström. Som ber om ursäkt för vad han sa, men hur tänker han? Vad jag tror är att han råkade säga vad han tänkte och då hjälper ju inga ursäkter i världen.
Släcker ni ned i kväll?
Just nu känner mig lite snopen :( Vi köpte planteringspåsar på Karlssons i går, färdiga att bara klippa upp och ta fröpåsen som låg i planteringspåsen och strö ut fröna, vattna och ställa i sol och värme. Vi köpte två basilika och jag gjorde i ordning dom. Men tyvärr Karlssons och Weibulls, den ena fröpåsen var tom :(
Nu är det matlagningsdax. Ha en fin lördagkväll med familjespel och levande ljus :)

Jo Robin, så är det nog.

De flesta använder de flesta namnen, förutom modern-det har jag inte hört användas, men jag känner ju heller inga katoliker. Det är ju också intressant det här med värderingar av ord/namn. Se på hur man ofta ändrar namn för att ta bort en negativ influens. Det brukar inte bli så bra därför att själva ordet som sägs innebär inte per automatik att man tänker rätt/fel. Se på Tobias Billström. Som ber om ursäkt för vad han sa, men hur tänker han? Vad jag tror är att han råkade säga vad han tänkte och då hjälper ju inga ursäkter i världen.
Släcker ni ikväll eller?

Överkänslig eller ?

Överkänslig? Det som det handlar om är ju givetvis minnen. Om en annan tid. En tid då de var så små och så känsliga. En tid då man betydde liv eller död! Ja, okej! så dramatiskt var det väl inte, det fanns troligen andra som kunde larma om man inte klarade av det. Men! 

Värdering.

Av ord. Morsan. Mamma. Mor. Moder.
Enligt mitt sätt att ta emot  så är" Morsan" nonchalant och ett sätt att tala om att du "är mindre värd". Mamma kan ha lite bättre betydelse om det inte sägs med gnällig ton. Mor har väl aldrig sagts  så jag hört i alla fall och Moder låter väldigt katolskt :)
 

Surt sa räven om rönnbären

och det får jag väl också säga. Men det går ju över som tur är :) Har tillbringat ett par timmar i växthuset idag, men då blir man ju inte precis glad. Har fått någon form av parasit i jorden på flera pelargoner och får slänga många och försöka rädda några. Vi var till Ullervads handelsträdgård i förrgår och fick lite tips på bra jord och lite medel för att komma tillrätta med otäckheterna.
Idag fyller Hanna år och vi kan bara gratta henne via internet. Om några veckor så får vi en till att gratta :) tack vara Hanna och Robin.
 
Grattis allra finaste Hanna! Hoppas du får en riktigt bra dag.

Vi föräldrar ........

ja, men visst! Allt du kan informera dig om är under 18-årnivån, allt annat finns inte?Ok! Vi är ju några stycken "gamla föräldrar" som älskar sina barn och som gör allt som står i sin makt för att hjälpa och finnas till. Och det vi surt och bittert konstaterar är: vi duger inte-vi är bara bra att ha-ibland. I närheten har vi ju föräldrar (pappor) som inte överhuvudtaget funnits med, men som ändå duger, ändå är kul-bra-men vi älskar ändå-???? Jamen, vad bra! Då kan väl dom ta över?

Allra käraste Robin, Hanna, beben och Bengt!

Är inte orolig för er, snarare tvärtom, gläds, väntar och älskar :)
Men ändå  vandrar tankarna så klart. Vissa saker är verkligen glädjande, att vi har Jenny här, att  att  att så mycket mer glädjande. Men om jag finge som jag ville :)

Fick nyss ett meddelande från Nerja i Spanien!

Josse och Robert + några till är där och har det helt underbart! Så kul att några får lite värme i alla fall :) 
Här i huset städas det som vanligt. För jag blir ju aldrig riktigt färdig. När sista hörnet passerar Gå så är det bara att börja om :( Det finns inget som skräpar ned så mycket som ved. 
 
 
Favoritblommor och lite ägg i engelskt rött.
 

Tänker mycket som vanligt.

Tänker på Robin o Hannas lilla barn, tänker på lilla Hugo hur han har haft det, tänker på hur alla mina kära kommer att få det, tänker på om Josefine, Linus, Robert, Karin och Erik har det i Alicante? Och om Emma fick följa med? Tänker på alla mina små: Joel, Rasmus, Nellie, Jonatan, Thim, Mikaela, Enyo, Lotta, Fredrik och Linda? Så tänker jag på en liten Alva som jag inte känner, alla de jagade flyktingbarnen som vi inte känner men som vi känner för och önskar att vi kunde hjälpa: Det är så himla många underbara ungar som jag skulle vilja hjälpa, andra som man bara tryggt hänger till sina duktiga föräldrar.
Jag tänker också på Pippi! På Lotta! På Ronja och på Birk! På Bröderna Lejonhjärta, på Emil, på Ida, på Alfred, på alla dessa härliga barn Astrid Lindgren givit oss för att vi skulle förstå mångfald, kreativitet, kärleksfullhet, tillit,  gemenskap, tapperhet, tillit, förtroende, mod,  och så till sist behovet av att vi alla är olika-vi har alla något att tillföra: alla VI behövs!!!!

tv har ägt ikväll.

Först så var det När livet vänder. Alltid aktuellt, alltid berörande. Bra för det mesta, känns för de flesta.
Därefter var det en nyhet: "helt sjukt" med David Hellenius. Faktiskt jättebra - där man belyste faran med stress och utmattningsdepression. Har själv varit utsatt utan att ens fatta vidden av det! Nu när det är över förstår jag så mycket mer. Och det är inget jag önskar någon :(
För övrigt:

Män.

Migration=byte av hemort/hemland, inflyttning eller utflyttning.
Om man sitter i regeringen såsom statsråd med huvudinriktning migration: kan man då ha grundläggande åsikter om hud- och hårfärg? Om man då som svensk kvinna, blond, blåögd och i 50-60 årsåldern gömmer utvisningshotade mörkhåriga färgade , vad är man då? Enligt icke utsagd men klart tänkt definition? Just, det dum medelålderskossa som vill alla väl, dessutom blondin. Den utvisningshotade mörkhåriga färgade människan är alltid man. Aldrig intelligent, välutbildad, vacker kvinna-mamma till apatiska barn, hustru till krigsskadade män, dotter till krigsdödade föräldrar. Nej, no, absolut inte. Den mörkhåriga färgade mannen, i första hand muslim (numera) i andra hand jude, därefter i icke rangordning: kommunister, turkar, homosexuella, handikappade m m, mm.
Låter jag bitter? Nej, visst inte. Bara synnerligen realist. Dessutom är jag numera blond, blåögd, lite överårig dock-alltså 65+, har alltid velat göra vad som är gott och riktigt, så! Saken är klar: jag tillhör den grupp som Tobias Billström förklarat såsom svensk dumbom. Men jag tar inte åt mig. Jag har ju ändå i mitt stilla sinne tyckt att han verkat vara en data-animerad plastmänniska med helt nollställt känsloliv. Och så tycker jag fortfarande.
Idag har jag bakat. Haft jätteroligt med mina tre surisar när jag experimenterat hej vilt med pressad vitlök, hackade tomater med oliver samt mängder med nötter och rötter i den sista surisen. Visst, några blev riktigt goda, andra blev i alla fall annorlunda :) Dessutom har jag uppfunnit en bra andningsträning: jag blåser vattenflaska en gång i timmen samt överdoserar cortison en gång i timmen. Detta har medfört att jag haft två bra dagar när jag troligen skulle ha klarat även Vasaloppet!
Det finns män, och så finns det män :)
 
 
Här är ju klart en av dom som jag gillar bäst.
 
 
 

Män.

Migration=byte av hemort/hemland, inflyttning eller utflyttning.
Om man sitter i regeringen såsom statsråd med huvudinriktning migration: kan man då ha grundläggande åsikter om hud- och hårfärg? Om man då som svensk kvinna, blond, blåögd och i 50-60 årsåldern gömmer utvisningshotade mörkhåriga färgade , vad är man då? Enligt icke utsagd men klart tänkt definition? Just, det dum medelålderskossa som vill alla väl, dessutom blondin. Den utvisningshotade mörkhåriga färgade människan är alltid man. Aldrig intelligent, välutbildad, vacker kvinna-mamma till apatiska barn, hustru till krigsskadade män, dotter till krigsdödade föräldrar. Nej, no, absolut inte. Den mörkhåriga färgade mannen, i första hand muslim (numera) i andra hand jude, därefter i icke rangordning: kommunister, turkar, homosexuella, handikappade m m, mm.
Låter jag bitter? Nej, visst inte. Bara synnerligen realist. Dessutom är jag numera blond, blåögd, lite överårig dock-alltså 65+, har alltid velat göra vad som är gott och riktigt, så! Saken är klar: jag tillhör den grupp som Tobias Billström förklarat såsom svensk dumbom. Men jag tar inte åt mig. Jag har ju ändå i mitt stilla sinne tyckt att han verkat vara en data-animerad plastmänniska med helt nollställt känsloliv. Och så tycker jag fortfarande.
Idag har jag bakat. Haft jätteroligt med mina tre surisar när jag experimenterat hej vilt med pressad vitlök, hackade tomater med oliver samt mängder med nötter och rötter i den sista surisen. Visst, några blev riktigt goda, andra blev i alla fall annorlunda :) Dessutom har jag uppfunnit en bra andningsträning: jag blåser vattenflaska en gång i timmen samt överdoserar cortison en gång i timmen. Detta har medfört att jag haft två bra dagar när jag troligen skulle ha klarat även Vasaloppet!
Det finns män, och så finns det män :)
 
 
Här är ju klart en av dom j
 
 
 

Måndag.

http://www.tidskriftogram.se/index.php?add_to_cart=2857&cPath=83&ESID=11&ESRefID=583459&ChID=0&RefID=0 jaha???? Det här ska åtminstone föreställa en länkning till tidningen Lantliv nr 4 2013, där jag blev så kär i en artikel Lammgård med vårkänslor. Jag är full av beundran inför alla otroligt duktiga människor :) Att det dessutom finns en hel massa härliga recept i tidningen förhöjer ju glädjen :) Jag har prenumererat på den i flera år och aldrig någonsin blivit besviken. Enda problemet är att få plats med alla dessa härlig tidningar, det GÅR bara inte att slänga någon enda ens :)
Helgen har varit jättefin. Med lugn och lättnad i sinnet även om jag fortfarande andas ungefär som om jag nyss åkt Vasaloppet. Kjell o Lilian har varit här, vi har påskpysslat, pratat, påskpysslat, pratat. Jag är helt säker på att vi skulle bli en riktigt bra regering med fokus på de små här i samhället :)
Så kom Virre o Jari o pojkarna. Jättekul att ses, det är ett tag sedan.
Lite prat med Joy i går kväll när hon åter var hemma efter årets Åretripp. Lite prat med syster yster, om vad då? Ja, vad tror ni? Mat såklart! Vi är lika tokiga i smaker både hon och jag, skulle mycket väl kunna hålla på hur länge som helst. Att vi dessutom har män som tycker mest om bruna bönor och fläsk, blodpudding med lingon, söndagsstek med gurka - ja ni vet äkta hederlig gammal husmanskost. Vi tycker kanske inte att det är något fel på den, men nog är linser och kikärtor mycket godare än bruna bönor? Med handen på hjärtat alltså?
 
Varsin så´n här gjorde vi :)
 
 
 
Ett litet dimmigt bildkollage från söndagens pyssel :)
 Tyvärr tog jag inga kort i söndags så då missade jag också Lilians alster :(
 

lördag 16 mars.

Jag sitter här med den största lättnaden jag någonsin känt: behöver INTE gå igenom ny hjärtoperation :) Ingenting har hänt med min lilla kalvklaff, däremot så har jag råkat gå på en lågfrekvent lunginflammation som tar tid på sig att läka så klart. Men det kommer att fixa sig :)
Det finns ju ändå så mycket att vara glad för, t e x att människor äntligen har börjat prata om giftig mat, om miljöförstöring via maten, om att stoppa nätmobbing, om allas lika värde med mycket mycket mera. Till det kommer all annan glädje; sina nära och kära, musik, böcker, hantverk, natur och växtlighet och ännu mycket mera.
I går slank vi in på Kyrkornas i Götene och hittade en hel urmakarbutik till salu. Det var helt otroligt att se hur mycket  smått en urmakare jobbade med förr i tiden och hur han kunde hålla ordning på alltihop?
 
Det vi köpte var ju bara en bråkdel och vi köpte därför att bokstäver och siffror var så vackra i typsnittet.
 
 
 
 
 
Och så lite suddiga älsklingar!

I svt2 har det gått en dokumentär

om Hitler, uppspelad i tre avsnitt. Ikväll kör man repetion med avsnitt ett.
Jag vill gärna vara positiv till tanken att visa fram djävulen Hitler, speciellt nu, när han börjat gå gengångare. Men dokumentären är jag inte imponerad av, den gjorde psykologiska analyser som inte var säkerställda - mer gissningar - än fakta.  Några filmsekvenser med våld fanns inte, vilket jag tycker är bra, men! Det framkom inte heller av texten hur mycket ondska det verkligen var!!!! Däremot så fick man helt klart för sig att ALLT var judarnas och kommunisternas fel. Det blev genomtrummat ett antal gånger (alltså att Hitler ansåg det), men! Den käre Bert Karlsson i Skara har sagt så här: All reklam är bra reklam, även den dåliga. Och då är jag lite fundersam till BBC som sammanställt den här dokumentären. VAD ville man egentligen visa?
När jag ändå är gnällig så skulle jag vilja ställa frågan: VARFÖR finns det fartbegränsningar? Att jag tänker på det är ju för att en kvinna blev svårt skadad på ett övergångsställe i Helsingborg i morse. Av en taxichaufför. Alltså inget ont sagt om taxichaufförer, men de är yrkesmän? Samtidigt så lägger vår käre Jocke upp bilder på hans motionsrunda i Sydafrika, där varningstrianglarna gäller: noshörningar och krokodiler. Ungefär som att man varnar för björn i Hälsingland. Borde inte övergångsställe vara något man kör försiktigt över? Eller ser man fotgängare som lite seccond hand, ungefär som Hitler såg judarna? 
Så¨klart är det skillnad på frågorna, men! Grundvärderingar är inte att leka med, man får verkligen hålla koll på sig själv.

Att fälla en tår

av glädje har stor effekt på kropp och själ. När vi vände näsan mot Skövde idag så visade mobilen ett meddelande. Någon som älskar mig jättemycket och talar om det <3 Då rann tårarna och det gick rakt in i hjärta och själ.
Återkommer lite senare.

Onsdag eftermiddag den 13 mars 2013.

Det låter ödesdigert speciellt med tanke på snöstormen i morse, den iskalla vinden nu och varningen för -20 i natt. Jo, så är det. Vintern försöker alltid ta strupgreppet på den kommande våren, men kan ju ändå inte hindra något egentligen.
För att inte deppa ihop totalt så gjorde jag en tras- och spetskrans idag. Det är ändå så att man glömmer onda tankar när man gör något roligt :)
 och i vanlig ordning levereras den suddig :)
 
 
Shabbat klart en liten väggljushållare, funderar på om det är något för Tradera?
 
Zita och käre maken bär in ved. Det är bäst att vara förberedd för den sista vargavintern.

Gjorde en snabbsväng in på nyheterna nu.

Och blev omgående deprimerad.Ok, det kanske var ett helt feltaget beslut av polisen, men! Hade de här grabbarna kört ihjäl exv en hel familj så hade det också varit polisens fel. Hade INTE polisen försökt stoppa dem så hade det ändå varit polisens fel-för dom "gör aldrig något, gör alltid fel, bl a bla" Suck! Har ALDRIG brottslingen fel så behöver vi väl inte gnälla när det görs inbrott, kopparstölder, bedrägerier, misshandel, våldtäkter, nätfiffel, näthat m m m m m m m ?
 

Yngsta dottern i backarna!

 
En helt annan Joy här än i går kväll :) 
Jag hann inte skriva mer för Adolf Hitler väntade :(( Alltså dokumentärserie/drama om en av historiens allra värste.
Och när vi ändå är inne på det så vill jag säga att Nationalsocialism är en fruktansvärd, mångdhövdad hydra - som jag hatar och inte riktigt klarar av. Det har med personliga händelser att göra, så glömmer jag heller inte att jag är vallon - en av de som Hitler ansåg som mindre värda. Att jag dessutom är socialist-dock inte kommunist- skulle ju heller inte hr Hitler ansett som annat än skräpvärde-ej levnadsduglig. Att därefter strida för de svaga, de utlämnade och de som inte ens har förmågan att klara sig helt själva- det vore en direkt koppling/forsling till arbetsläger om det hade varit 40 år tidigare. Men jag klarade mig av naturliga skäl. Jag är född 8 mån efter fredslutet och har fått mycket i ryggsäcken, både gott och ont, mest gott, solidariet, jämlighet och broderskap  finns i min ryggmärg och jag är odelat lycklig över min familj, deras ideologi, deras solidariet (lite uppblandat) och jag är stolt över min egen gamla, gamla övertygelse om att franska revolutionen fortsätter egentligen att gälla: solidaritet, broderskap och jämlikhet. Var befinner sig motståndarna, vilket synonymt ord överskuggar solidaritet, villet ord överskuggar broderskap och sist men störst; Vad överskuggar jämlikhet?
Jag är verkligen stolt, mycket stolt över hela min härliga stora familj och jag tror och hoppas att den franska revolutionen har smittat av sig på er alla, fast med 2013-integration :)
 Ursäkta Joy-käresta! Det har ju gått mycket bättre än du trodde, min älskade lilla pig-pig-let. Skicka hem henne i morgon, jag betalar :)
 
 

4


Det är så otroligt underbart

när man orkar jobba!!!!. Nu märker jag tydligt av effekten av cortisonet :) Idag har jag haft ork som en gammal ardenner, städat, tvättat, hängt tvätt, tagit in tvätt, hämtat ved flera gånger, skurat vedspisen och all koppar m m, m m. Och till och med gått en liten sväng :) Urskönt att orka! Om jag nu bara finge behålla den här styrkan........

Nu har vi grattat våra små

underbaringar i Gullspång, Mikaela och Enyo. Och som den synnerligen slarviga mormor jag är så glömde jag givetvis kameran hemma. Som tur är så kan man inte glömma glädje och kärlek hemma i alla fall:)
En mycket kall men vacker dag har det varit. Bitande kall nordostlig vind och strålande sol. Mars i dess rätta element.
Hoppas att Åregänget kommit fram ordentligt och får sin mycket välbehövliga semester. 

Lite hurrandet innan sängen intas.

Den första jag hurrar för är naturligtvis vår fina lille pojke, Enyo, som fyller två år idag. I morgon ska vi åka dit och gratta honom personligen.
 
Här är han tre dygn gammal och vyssas till sömns av fina mamma Jenna <3
 
 
Drygt ett år senare med finaste storasyster Mikaela.
Tvåårsbilden kommer i morgon.
 
Nästa grattande är till sonen Roger för hans fina glada goa flickvän och för hans underbara lilla son.
 
Jenny, våran Jenny, grattas för sitt val av vänner :)
 
Och sist grattar vi goa Robin Stjernberg som vann överlägset i kväll med vanlig hederlig sång och musik. Utan pyro, utan blöjor, utan paljetter men med härlig sång och härlig röst.

fredag kväll, efter tv.

Vi har valt att se galan för världens döttrar och är tagna av hur starka, vackra och intelligenta världens döttrar är!! Man vill ju liksom inte på något sätt bli manshatare, men? Varför ser inte omvärlden att kvinnor har en sådan styrka och en enorm potensial? Det är frustrerande att läsa om kvinnomisshandel, mord, våldtäkter m m, men det är lika frustrerande att KÄNNA "värdelösheten".  Det finns tydligen en tidning som heter Avpixlat. Och det är nazister som driver den-tvärtemot svenska grundlagen och INGEN reagerar? Där berättas idag (på Facebook) om hur dålig och urvattnad Svensk Räddningstjänst är. Hör nu här:" På grund av felaktig Jämställdhetspolitik!" Man ska klara stenhård fysisk träning, man ska vara stor stark man, man ska vara svensk! Det är kontentan av artikeln och den är enligt en "skev demokratiregel" helt laglig. Var finns då grundlagen?
Vi har glatt oss idag med vår egen (man kan aldrig äga någon levande varelse) lilla söta ekorre som bott hos oss i många år och äter tillsammans med fåglar, rådjur, älgar, rävar, våra katter, en lokatt och så oss givetvis :) Inte samtidigt så klart, men på samma plats och överlever!!!!
God natt, sov gott. Tänk på att alla människor har samma värde, så klart! Och att naturen har ett värde att vara mycket rädda om. Att djur är levande varelser, INTE leksaker, att barn måste få vara barn, att ytterligheter spelar mindre roll, att ålder, utseende, kön, religion, nationalitet, funktion, sexualitet, m m! Inte egentligen spelar någon roll!
P s! Stort, mycket stort tack till LarsGöran och Jocke som idag varit här och hjälpt oss med både vedklyvning och röjning! Det känns helt otroligt och faktiskt ovant :)
 

Torsdag och spirande vår.

Det har varit en omtumlande dag, provsvar, läkarbesök, röntgen m m. Finast var att få komma till Jenny, min fina, speciella tjej  och se hennes nya hem, få träffa Jocke (kan inte alls hjälpa att jag tycker så mycket om Jocke) få bra medicin, få se marshimmel i all dess prakt. Känns lite lite lugnare, ganska bra faktiskt :)
 
Ser ni den röda?
 
Käre maken är så stolt över just den röda fågeln, Själv är jag stolt över den röda katten och den röda ideologin ;)
 

efterlysning

Saknas: sol, värme, kraft, syre, inspiration och livslust :(
 

Ja jag blir också glad av musik, känslor, goa människor, trohet, kärlek, ärlighet ö , kärlek, förlåtelse, skratt, positivietet, skratt, positivitet, , skrattt lycka, 1111

 trygghet, värme, gosighet, äkthet, humor, skratt, förlåtelse, respekt inför andras respekt ;)
 

Solig, blåsig marslördag.

Vi har ju fått hem våran Jenny, våran Zita, våran Micke, våran Nellie, våran Lotta!!!!! Så vi är ju lyckliga trots att så många saknades :( Våran tvåa, Annelie, som fick stanna hemma med stackars sjuka Linda. Joel som stannade i Katrineholm, Mirijam som har spolat oss, Linus som har sitt öb, m m m. Nej, jag skojar bara! Vi vet var ni finns, vi tycker just f n att allt är väldigt lugnt och bra: Jenny glad och lycklig (Jocke är här igen), Robin med sin underbara Hanna (och babysen som vi väntar ivrigt på) Mimmi har förhoppningsvis (allas vår) Frank, istället för oss, Jenna med sin härliga familj, Virre med Sin härliga familj, Becca, Basse, Charlotte, Fredrik, Jannicka, Marcus, Harald, Astrid och fler som vi har i vår familj, som vi skrattat och gråtit med, som vi tänker ofta på. Suz, Kenneth, Roger, Henrietta och så klart Rasmus: Vi är faktiskt rika på kärlek, helt otroligt men så är det.
Att vi sedan har våra kära syskon med familjer, våra kära släktingar med familjer, våra kära vänner med familjer---  vi är verkligen lyckligt lottade. 
Ja så känns det faktiskt och vi är otroligt glada för det.
 
Här firar vi min 60-årsdag och Polly var ny  i familjen och Annelie så klart orolig (vilket syns)
 
 
 

Hoppas att alla åtminstone är i Sverige?

Love your all!!! Självklart hoppas jag också att ni haft en enormt fin semester! Och att alla vi andra klarar att inte få någon sol :(

1 mars 2013.

4+ och solsken. Det känns ganska skönt, vintern är oåterkalleligen över även om det blir både snö och kyla någon dag framöver.
Vid den här tiden för 6 år sedan hade min pappa varit död 10 timmar. Trötta och ledsna var vi, det hade ju varit några vakna dygn före och nu kändes det  tomt och livet var helt plötsligt väldigt annorlunda - som om det hade stannat upp lite. När man tittade ut och såg att folk betedde sig precis som vanligt så kändes det också konstigt. Att vi sex veckor senare skulle gå igenom en nästan identisk vecka när vi vakade över mamma och när hon dog, det visste vi inte den 1 mars som tur var. Det hade varit svårt att orka med allt samtidigt, det blev tätt och svårt ändå.
 
 
Som vanligt så är ju mina bilder dimmiga, men där det är två namntavlor där finns mamma o pappa <3
Tänker på dem gör man ju varje dag och minns mycket roligt och mycken glädje. Självklart fanns det också andra dagar, men jag föredrar att minnas det fina.
Nu skall vi strax köra Roger till Götene och till fina Henrietta. Dessutom har Annelie o Micke kommit hem från Dubai i dag och vi får träffa dem redan i morgon. När Jenny och Zita flyttar till Töreboda :))))
Ha en fin fredag alla, både nära, kära och andra.
 
Påtänkt senare och till Robin och Hanna. Är inte Marit ett fint flicknamn?

RSS 2.0