Ensam......

En helt för djävlig tid med lungor som inte funkar och en kropp som inte funkar.
Men jag är ändå glad. Glad över min älskade Ettan, min käre son som blivit så himlia god och och snäll, Joysan som jag alltid har en rak kontakt med (rak alltså man säer vad man anser) och så Annelie som är så himla duktig......Jag fattar inte hur hon kan göra allt så rätt som jag gjort det mesta fel i? 

Så lycklig som jag var i fredags morse för

En underbar majmorgon i vår vackra skog ❤️ nu ligger man här igen och avskyr varje sjuk sekund 😢

Snopet.....

Jag sitter här hemma i Lyrestad och skall lite mot min vilja se eurovision. Mot min vilja är ju att det blivit så himla stort så man kör så många deltävlingar att man måste liksom föra dagbok för att hänga med? Ok! Jag gillar ju musik. Jag tittar. Och märker att jag förstår hälften. Därför att jag är ingen fena på engelska och här pratar man inte bara engelska utan även textremsorna är på engelska? Att jag sedan råkar vara hörselskadad är liksom ingen hit.......
Vart fan har respekten för den lilla människan tagit vägen? Och det går ju inte att skylla på invandrare och flyktingar för de kan ju inte mycket bättre engelska än jag. Är det så illa som folk runt mig säger: 08-or.?

Ikaros.......

När jag tänker tillbaka på min barndom
Ser jag skräckbilder tydligast av allt
Ja, de gånger de skrämde eller slog mig
Är de minnen som hårdast sitter fast
För som barn tar man kärleken för given;
Allting annat är mot ens natur
I den stund man tar steget ut i livet
Är man bara ett tillgivet djur

Ändå står snart de vuxna där och pekar
Ut den riktning de tycker man skall ta
Alla drömmar de själva har förvägrats
Vill de förverkliga genom sina barn
Är man lydig belönas man och hyllas
Revolterar man mister man allt
Ingen älskar ett barn som inte lyckas
Ingen älskar ett barn som är starkt

Men vem besitter förmågan att veta
Vad som ryms i en ny individ?
Och vem kan säg' till nån annan hur lyckan ser ut
Vem kan säg' vad nån annan vill bli?

Låt dina blommor slå rot där det finns jordmån
Låt dina växter får leva där de trivs
Lås inte in dina plantor i ett drivhus
Låt de få slippa ett onaturligt liv
Låt den du älskar få pröva sina vingar
En dag så flyger din älskade rätt
Vill du bli respekterad av din avbild
Så får du visa din avbild respekt

Read more: http://www.letssingit.com/bj%C3%B6rn-afzelius-lyrics-ikaros-ss87p4x#ixzz48TCIW6BC 
LetsSingIt - Your favorite Music Community 
 
Vill du bli respekterad av din avbild så får du visa din avbild respekt.......
En mening som betyder så himla mycket för mig. Jag har minsann inte alltid varit en bra människa och absolut inte en bra mamma, men jag vet ändå inom mig att jag inte medvetet gjort illa. Varit omedveten, okunnig och dum. Deppig, ledsen och ensam, ok! Men aldrig medvetet elak. Och ibland är det bra att ha dålig självkänsla, då tror man sig i alla fall inte om att vara för mer än någon annan :(
 
Förlåt att jag är känslosam ikväll. Men efter fyra veckors helvete och två dagar på G så är man lite känslig. Det händer så mycket runt mig och tankar och känslor rusar ibland iväg okontrollerat. Och då är man ju så korkad så man tittar på en dokumentär som handlar om att förlora sitt barn. Två små pojkar i olika familjer med olika sjukdom men som dör........ En helt otroligt stark dokumentär men ack så himla jobbig! 
Allra käraste Hanna och Robin! Jag hoppas ni såg det här och jag hoppas ni fick lite tröst och lindring.
 
 
Kärlek.
 
 
Så mycket kärlek.......

Kortison är en god hjälp

vid många tillstånd - men! Det är svårt att sova när man står på högdos...........
Ikväll var det också tv som bidrar till sömnsvårigheter, först Springfloden - en av Svt:s ovanligt bra satsningar men ack så j-a otäck! Den påvisar verkligen samhällets upplösning i kvadrat :(
Därefter tittade vi på filmen "Jakten". En samproduktion mellan svensk och dansk tv, så otroligt bra och otäck så jag kommer nog aldrig mer att kunna sova :( Den handlade om en vanlig man, lärare, som efter sin skolas nedläggning tog tjänst på dagis. Blev utsatt för ett otroligt vuxendrev p g a en liten olycklig flickas uttalande och det hjälpte inte att hon tog tillbaka det hon sagt flera gånger. Han blev slaktad av samhället - precis i samma höga grad som flickor blir våldtagna....... Så fruktansvärt otäckt och troligen händer det i verkligheten precis som våldtäkter händer.  
Men att bli så berörd i flera timmar av berättelser - det är liksom för mycket. I allafall ikväll när jag redan är så himla ledsen och nedsatt.
Visst, jag tycker synd om mig själv. Men faktiskt med lite rätt just nu, kommer jag någonsin att bli bättre?

Det är inte så himla enkelt att bli gammal........

Det jag använder som stång att hålla mig fast vid är ju att jag faktiskt gjort så gott jag kunna, vetat och orkat. Men en sak som jag inte ens förstår är hur vi kunde förlora Maja? Det har ju inte varit några konflikter? Inget bråk? Rädsla för hur en enda människa försöker ta ifrån oss en liten varelse som vi älskar och vill väl? Majas mamma vill alltså ta ifrån Maja hela hennes fars kärlek och familj? Varför? Och hur är det möjligt?
Lilla älskade Maja: jag vill skriva dig en bok om hur lyckliga vi blev när vi fick dig. Jag vill skriva dig en bok om hur mycket vi älskar dig och hur välkommen du är! Att vara din mamma och ta ifrån dig detta?

Hjärta och hjärtan......

Charmtroll 1
charmtroll 2 och 3
 
fler charmtroll 
och charmiga ryttare
och charmiga ryttare
 
 

Hemma igen....

kan andas ganska bra igen, är svårt uttråkad på att vara sjuk, är superbesviken på att ha missat kosläppet igen, har nästan gett upp, orkar inte mycket mer! Men!
Har haft en underbar kväll tillsammans med Roger och Lizettie. Så mycket prat, skratt, god mat och härlig samvaro! Jag brukar normalt sett vara mycket försiktig med att ge order till mina vuxna barn (1. det skulle inte åtlydas. 2. jag skulle få tillbaka med råge. 3. Vågar inte :) ) men nu ger jag ändå en order till Roger: var enormt rädd om denna pärla till kvinna :) Jag har verkligen varit så glad för mina barns och barnbarns val av livsledsagare och nu har vi fått ännu en glädje och tillgång i familjen!
 
 
Premiär sommaren 2016 vid Österliden 5 med delar av min helt underbara familj. Och! jag har kunnat andas, kunnat skratta och orkat med!
Väljer därför att fortsätta orka, kämpa och glädjas.
ps Elisa gick vidare. Men det är verkligen skämmigt att hela idrottssverige röstar för att  en dålig prestation skall vinna :(
 

Första maj, välkommen ........

och även om jag inte orkar gå i några demonstrationståg så kan jag käbbla mot högern via våra härliga sociala medier :) 
Alltså: jag har sovit 11 timmar i natt! Det är ju inte klokt, jag vet inte när det hände sist. Ändå sov jag minst 3 timmar i går på dagen? Ok. Jag tar det, i gengäld är jag lite stadigare på benen idag och har för första gången på två veckor orkat med frukostdisken!!! Skönt! Det är i alla fall balsam för själen för jag bär alltid på en rädsla att aldrig mer bli frisk - när det tar sådana här hemska utttryck.
Jag fick också lite råg i ryggen i går när jag pratade med mina älskade barn. Det riktigt känns hur man orkar bättre av att få glädje och kärlek, tack för att ni finns och ni är de människor ni är. Stolt är jag, stolt och ödmjuk.
Ha en fin första maj alla!
 

RSS 2.0