God natt och sov gott!!

Jag har kollat på tv4fakta och känner mig ganska lugn eftersom det finns biologiska förklaringar till det mesta :)
Återkommer i morgon, förmodligen jättearg över något annat :) 
 

Fly förbannad!

Tre gånger har vi försökt att få sätta in de kontanter vi fick när vi sålde Joys bil. Två gånger har banken både i Skövde och Mariestad varit stängda och idag åkte vi till Mariestad i tid; bara för att få veta att de också slutat med kontanthantering!!! Nu får det banne mig vara nog, nu tänker jag byta till någon bank som är värd namnet bank.

Jag hade ju inte tänkt skriva något mer

om SD, men, men, men!!! Dom är så himla korkade så det inbjuder ju till skriverier. Tänk att sitta på krogen, bli så full så man ramlar ur sin rullstol och sedan fara ut mot dom två personer som försökte hjälpa honom upp. T o m beskyller dom för RÅN när fyllot i själva verket i fyllan och villan glömt sin väska krogen! Och dessutom ger sig på en vakt som vill se passerkort till riksdagen? Hur många sådana här sitter egentligen i riksdagen? Och hur länge tänker den stora allmänheten tiga och ta emot? 
Det är bra att vara lite ilsken för då får man mera gjort :) Har nu plockat av skinnen av köksstolarna och plockat fram jultyget och strax kommer ljusstakarna :)

Den som letar finner ..........

 Och det gjorde vi igår! Vi åkte till Skövde för att hämta en beställd luskam (batteridriven med rekommendation av Tvåan) för att ge till Jenna. När vi ändå var i Skövde så gjorde vi en "snabbsväng" på Erikshjälpen. På väg in säger jag till Egon: nu går vi allra första till möblerna, kanske, kanske att de har "våra" stolar där :) Vi har i åtminstone ett år letat efter fler gustavianska stolar modell Leksand fast med stoppad dyna. Och vi har ju hittat en del, bl a nytillverkade. Men vi har tyckt att det är för dyrt att betala mellan 3-6000 kr och så få med ett bord till. Och de nytillverkade kostar 1700 kr st. Alltså för dyrt enligt en snål pensionär. Men igår! Så klev vi rakt in i fyra jättefina Leksandstolar, vita och stabila! a´125 kr st! Alltså 500 kr för fyra, sånt gillar jag verkligen :) Att vi sedan hittade lite annat fint förtäljer inte den här historien. Så fortsatte vi till Elgiganten för att hämta luskammen. Det visade sig att den beställningen inte gått in och vi fick göra en ny beställning direkt i butiken. Under tiden som säljaren fixade med detta så kastar käre maken ur sig en fråga vi ställt i över ett år: har ni någon bra 45 cm diskmaskin? "Ja, visst. Vi  har en som heter Logic, den har väldigt bra värden och är dessutom billig. 2 900 kr att jämföra med övriga märken på ca 5-6000 kr. Självklart blev det en sådan också så vi var väldigt nöjda när vi åkte hem i en absolut fullproppad bil :)
 
 
Här har vi stolen, fast på fel sida bordet! Absolut lagom shabby dessutom :)

Min älskade etta!

Du vet ju hur kul vi haft med vår vävning och hur skönt det är att tänka på vårt gemensamma! Du ska veta, när du än orkar och vill så finns det kvar. Det är liksom en mammas uppgift, tycker jag ändå, (fast jag är väl medveten om att mammor inte har samma värde längre) så älskar vi ändå lika mycket och vill lika väl :)
Min allra käraste vän! Lilian! Du är så himla duktig och vill alla så väl, men glöm inte dig själv: du är guld värd!.

Möte sent ikväll med kul!

Jag väver ett egengjort dalahästmönster som blev bättre än väntat och jag har fått beröm!!!! Och nu ska jag berömma mig själv; har stormatlagat idag och frusit in 6 x 2 port kålpudding, samt 3x2 port köttfärslimpa + de portiner vi åt till middag. Så har jag frusit in 9 portioner gulaschsoppa och ätit upp den 10:e. Jag har fått bud Tupperwer tårtlåda, men inget annat :(((
Men mysigt månadsmöte har vi haft ikväll; Dragspelsaukuten var där och underhöll, bra och trevliga.
God natt, jag är jättetrött.

En trött liten hälsning till er alla!

Tack käre bror för rolig kommentar :) Vi har tittat på Allt för Sverige ikväll, mysigt program. Men Så mycket bättre är så mycket bättre! När man kan få mig att totalt ändra uppfattning om BÅDE E-type och Magnus Uggla? Då är undergången nära, hihi. För övrigt har det varit en lugn helg p g a influensabesvär. Men jag har ialla fall orkat väva och Käre maken har gjort en helt ljuvligt god gulaschsoppa! Jag blir lyrisk bara jag tänker på den. Ja,ja! Såklart det var Koldemokött :)
Jag har målat och vävt, sålt saker på Tradera- ja det går för fullt även i pensionärsvärlden.
Ha en fortsatt bra kväll, god natt från mig!

Väckt mitt i natten av att käre maken eldar?

Är det helt okej? Han säger att han fryser men det är +18 gr och vi har sköna duntäcken? Jag är inte nöjd, absolut inte,,,, Vill inte att någon eldar där jag ska sova ---redan sover----? Kanske får ta en STOR debatt om det?

Ännu en liten snabbis!

Det är inte så himla enkelt att plötsligt börja gilla Tomas Ledin! Eller Eva Dahlgren! Jag gjorde faktiskt inte det förr :(
Men att gilla E-type och Magnus Uggla? Som jag näst intill sp---e på! Där var väl ändå måttet rågat? Med råge? Men------- jag gör det!!! Bättre program än Så mycket bättre! finns inte1

Så mycket bättre!!!

Lördag kväll och jag slog in på bloggen i all hast före Så mycket bättre och blev så himla glad över vännen Lilians kommentar. Hoppas att 35-årsfesten blir som ni är värda: guld! 
Jag har varit lite elak ikväll. Käre maken skrev på Facebook och talade om att han skurat kattlådor. Jättebra, jag har bett om hjälp en hel vecka med det och jag är den som tömmer lådorna varje dag. Han skurar inför storhelger som jul och midsommar :) Så hade han sålt en bil också, den som jag satt in annons om :) Mm, testosteronet förnekar sig aldrig oavsett hudfärg och religion.
Tro absolut inte att jag är arg eller bitter, nej, nej. Jag är vid denna ålder mycket mycket van. Jag har ju haft både pojkvänner och äkta män, dessutom en pappa och svärpappor.  Så har jag en bror och en son + tre dottersöner + x antal barn-och barnbarnspojkvänner. Så det jag vet om testosteron är inte värt att veta :)
 

Vi har verkligen haft fin-besök här!

Våran älskade tvåa har varit hemma och fikat! Jättekul och världens gladaste överraskning! För övrigt är jag inte i bästa klass idag, öronvärken har spridit sig till halsen. Feber och allmänt dåligt välbefinnande hela dagen.
 
Nu har jag fotograferat pimpelspön m m till förmån för Tradera (eller oss förhoppningsvis).

Idag vill jag gärna skicka en

stor Grattiskram till en liten men väldigt stark människa. Stort Grattis Charlotte, på din 30-årsdag!
För övrigt så har jag ont i ena örat, rejält ont. Men jag försöker låta bli att bry mig, det är ju bara det döva örat och kommer förmodligen att gå över av sig själv. Har gått med stavar- till vävloftet- och haft en mycket trevlig fikastund tillsammans med världens bästa jobba-kompisar- (alltså vävkompisar :))

Och vem inspirerar mig då?

Jo, det gör ni allihop, hela min stora härliga familj och mina goda vänner! Tack min käre Robin och tack Lilian!

Vilken tur att mitt hår är på G igen :)

Även om man är gammal vill man inte vara flintis. Och jag har tappat åtskilligt med hår efter årets misshandel x flera. Men det är på väg tillbaka. Jag har inga kala fläckar men håret är mycket tunt och sprött. Men det kommer fullt med nytt och jag har fått en brännässlefusion att massera hårbotten, alltså röra hela hårbotten ganska rejält, 
men jag har ju alldeles egen massör jag :)
Fullt ös med både tandläkare och frissa, däremellan har jag i alla planterat min favoritblomma, amaryllis! tre vita och en röd. Jag märker att julen försöker smyga sig in här fast jag spjärnar emot !!
 
 
 
 
 

Tandläkarfräsch!

Och inga fel fanns det någonstans :) Jätteskönt. Nu väntar frissan och den första toppningen sedan jag lät det vitgråa växa ut :) Nu är steget taget, nu är man verkligen pensionär med förhoppningsvis några friska månader framför sig. Jag säger som jag brukar så här i slutet av ett år: hoppas nästa år blir bättre. Men nu har vi faktiskt haft två riktigt tuffa år och borde väl ändå kunna få vila lite?
 
Det här gjorde jag och Lilian för precis ett års på dagen. Just det här kortet är det sämsta jag tog men om ni kikar in genom de gamla fönstren så¨ser ni en hel radda med blommande vackra engelska pelargoner. Det var då det. Sedan kom det en alldeles för nyfiken katt, som dessutom kan öppna dörrar, och klev in i växthuset, men glömde stänga. Den natten var det -19 gr, den kallaste på hela eftervintern. Och nu har fått tigga nya engelska pelargoner av min syster yster. Vi hade nämligen fått varsin av vår älskade pappa sista sommaren han levde så den betydde mer än en blomma för mig. Vet ni? Därefter var växthuset låst!
Och nu, lördag om en vecka, är det dags att klä bockarna igen! Jättekul och hjärtinnerligen välkomna kära vänner som vi har så mycket kul ihop med.
 

Frost och -grader på genomblöta vägar?

Hoppas att alla tänker på att det är halt. Här hemma försöker jag reda upp efter helgen. I går slappade vi bara förutom att käre maken installerade vår bredbandstv.
 
 
Vi har mycket fint här i huset :)

Söndagkväll, mysigt efter en härlig dag!

Goda vännerna LarsGöran och Majlis kom och firade mig lite i efterhand, det blev fika och glatt prat. Så har vi sett på Allt för Sverige och blivit så himla glada igen! över vårt vackra hemland. Och vi välkomnar alla som vill vara här, leva här, kort eller lång tid, mörk eller ljus, religion och politisk åsikt kvittar så länge man inte gör någon annan människa illa. 1988 var jag i Munchen i sällskap med min då 16-årige son och hela hans klass. Och som bonus fick jag ha mina vuxna döttrar med + Mimmi i magen (Annelies mage såklart). Hemma hade jag käre maken och våra två småtjejer, Joy och Jenna.
På väg mot vår lunch i Munchen mötte vi flera stora gäng, 25-30 personer svårt att bedöma. Alla var rakade, tatuerade, klädda i skinnkläder, grova kängor och beväpnade med cykelkedjor som dom gick och slog med. Min matlust försvann omedelbart och jag mådde väldigt dåligt av den synen. Jag, som i hela mitt liv läst nästan allt som skrivits om andra världskriget och Hitlers Tyskland, förstod mycket väl att det var på gång igen. Men den här gången har det tagit längre tid och mer motstånd. Folk är mer medvetna nu och dessutom spelar ju alla medier en mycket stor roll, både positivt och negativt. Men jag tror att vi nu är i gränslandet. Kan vi, i vårt vackra demokratiska hemland, verkligen ha mage att rösta fram nazism? Bara för att vi har en okunnig och föråldrad syn på andra kulturer? Nog vet väl de allra flesta att Zlatan Ibramhimovic är svensk? Och nog är vi jättestolta både över honom och övriga jätteduktiga fina människor i vårt land? Typ Benny Andersson och Laleh? :) Och alla andra som är så fina, så lojala, så duktiga!!
Snälla snälla! Gå inte på Sverigedemokraternas locktoner, rösta på vad ni vill men definitivt inte rasister, facister och nazister!
Ja förlåt, det blev lite förmaningar:
 
Här är ju det som jag egentligen ville visa och berätta om. Papyrusen är en bild som våran Rebecca hade med sig hem från Egypten och som våran alldeles egna Stefan ramat in och gjort suveränt fin! Tack Rebecca, Joy och Stefan!!!!
 
Vit azalea, som jag älskar och
 
otroligt fina julgrytlappar som jag fick av LG och Majlis! Stort tack! Och ha en fortsatt bra söndagkväll och natt.

Uj vad fort tiden går.

Och tur är väl det så här års :) 
Igår umgicks vi med de här härliga människorna:
och deras mamma också. En jättefin dag, det är helt underbart att få umgås med barn :)
Och idag har vi loppat!
 
En stor jättevacker duk med vitbroderi, en härlig spolställning och ett par vackra gamla skridskor! Vi kände oss väldigt nöjda för det var ingenting som var dyrt ens. Fynd kan man kalla det :)
 
 

Kära syster yster!

Du pratar med en lika glömsk, kanske värre! Det är väl present nog att vara ute och gå varje vecka :)

Solig novembertorsdag.

Det är sol ungefär varannan dag, tack och lov! Annars skulle man nog inte överleva :)
Igår hämtade vi bilen till en kostnad mot 5 500 kr att jämföra med Volvos kostnadsförslag på ca 19 000, troligen mer! Vad ska man säga? Ja, naturligtvis är vi glada för att våra planerade 20 000 nu räcker till både husvagnsservice, bilreparation och inköp av nya däck. Det blir ändå någon liten tusing över.
Järtat var det inga större fel på, hörsel- och synsvagheter är åldersrelaterat, förmodligen även inkontinensen. För övrigt var hon i bra kondition, hjärta och lungor var bra, pälsen fin-inte ens grånad och hon verkar ju väldigt pigg. Sedan beror det på hur mycket kiss matte orkar med. Om det vore på golvet så ok. Torka och tvätta golv är ju en baggis, men det är på kuddar, fåtöljer, sängar, soffor och andra mjuka svårttvättade grejor :(
Min födelsedag tackar jag mycket och glatt för. Hade mängder med grattishälsningar, en jättefin fotomontering från käre bror, två jättefina hyacintgrupper från bästa vännerna Kjell o Lilian som för övrigt också var här och fikade. Vackra tulpaner från käre sonen och sonsonen som var här på middag. Så hade jag ju också blivit gratulerad av Joy o Stefan, samt Stefans fina föräldrar. Stort tack allihop!
 
I Tidan. Kan verkligen rekommenderas :)
 
 
 
Bilder från övriga presenter kommer när vi fått dem på plats :)
 
En annan trevlig sak som hände på min födelsedag är att jag sålde bra på Tradera! Det var jättekul och gav mersmak :)
 

En väldigt solig och skön

skogspromenad, men tung-tung i mycket blöt mossa. Det ger flås :)
Resan hem gick bra, men det var stundom otäckt med hällregn, kolmörker och väldigt täta köer trafik. Väl hemma orkade vi ingen bastu :(, det blev Allt för Sverige och sedan kära sängen. Douglas är fortfarande borta, Daisy kom för en liten stund sedan, jättesur :(
Helgen var mycket trevlig; dels tillsammans med familjen söt som alltid är lika söt och rolig, ett minus var ju att Novalie inte var hemma. Det får bli nästa gång. Kvällen tillbringades med goda ostar, jättetrevligt umgänge med Stefans familj- vi fick ju se att han har att brås på :)
Deras lilla villa är väldigt fin, väldisponerad och de har fått mycket för pengarna. Att det sedan finns mysig skog, natur och sjö bakom knuten är ju inte heller fel.
Nästan alla våra härliga barn ringde till Egon på Fars dag. Det tyckte jag mycket om, han är ju världens bästa pappa och är väl värd att ungarna tycker som jag :)
Återkommer ikväll, måste åka och handla nu.
Foton glömmer jag ju alltid att ta numera, men jag fick ett par st från Joy o Stefans kök i alla fall.
 
 
Det är ny trend med tax på stolarna och stor klocka på bordet :)
 
Skogspromenad i dag innebar full korg:
 
 
+ vacker kuddmossa och en hel del kottar.
Ha en bra kväll.

Fredag.

Efter allt regn som föll igår så har det slagit om och blivit klar, soligt och kallt. Vilket innebär regelrätt isgata. Jag har precis städat färdigt bad, kök och hall och fortsätter nu packa ihop Joys grejor. Det mesta står ju kvar i sina kartonger men det är lite saker från badrummet m m som vi tar med. Hon har hållit på att flytta hemifrån i 7 år nu och vi känner både jag och käre maken att nu är det verkligen på riktigt :)
Även om vi är så otroligt rika på nära och kära så finns det ändå en vemodig ton. Hon, den yngsta, lillflickan! Nu är hon oåterkalleligen vuxen och håller på att bilda ett eget hem på ett helt annat sätt än tidigare.
Käre maken är inne på sin nya favorithobby, gastroskopi. Hoppas att det går bra idag.
 
Så var lilla mjölkpallen färdigmålad och färdigvaxad och står snart på sin plats.
 
Förhoppningsvis skall det hända saker med den här fula väggen också. Vet dock inte vad som hänt på fotot, fullt så smutsigt är det faktiskt inte i verkligheten. :)

Torsdag kväll, redan?

Kanhända att vi får ta upp en glömd kunskap? Skype! Ej använd på exakt ett och ett halvt år. Men nu undrar Robin och det är ju en jättebra idé: synd att man glömmer gamla bra kunskaper.
Idag har det jobbats hårt här i gamla blöta Levsäng (det regnar hela tiden, vi hinner aldrig torka) och Mimmi kommer inte att bli glad. Nu håller vi på att förändra hallen och vi är så nöjda. Våra gamla kroppar måste ju ha lite att säga till om eller hur?
 
Det här är en "före" bild. Nu är kofferten gråvit och mjölkpallen snart klar.
Meningen är naturligtvis att man ska sitta på kofferten och knyta skorna mot mjölkpallen :) Kommer igen med "efter"bilder så snart datorn orkar hänga med :(
 
 

Jag ville så himla gärna ha den här underbara bilden!

Haha bevis på att Zita egentligen tycker att kissebebisarna är helt okej <3
Och det brukar aldrig fungera att kopiera från fb, men nu gick det och jag är glad. Underbara Zita med tre, troligen fyra underbara små :))
 Önskelista inför julen 2012:  En styck Zita!
 
 

Ännu mer glädje i dag!

Först Barack Obama! Det är en stor seger för mänskligheten och jag är verkligen lycklig över hans omval. Det bevisar att de flesta människor ändå är människor. Ok, visst! Ku klux klan lever och verkar både i USA och här, det är bara namnen som skiljer. Här kallar de sig demokrater och heter Sverigedemokraterna. 
Därefter: är jag så glad för att kära kommentarer, tack syster yster, Robin, käre bror, Mimmi (fast det blir nog både nytt kakel, skafferi, ny färg-kanske t o m nytt hus)))) och stort tack till våran Sandra. Vi håller tummarna för Noah, han kommer att bli frisk och stark, det kan han inte undgå med en sådan familj :)
 
Ja, detta skrev jag i går kväll men telefonen ringde och sedan glömde jag datorn. 
Dagen som idag är en mycket typisk novemberdag med 0 dagsljus, fukt, strilande iskallt regn och dimma. Men jag bryr mig inte utan är inne och städar. Vi ska ju åka till Nyköping i helgen, visserligen endast lördag till söndag men det är ändå roligt.
 
Hoppas att hon är gladare nu :)
 
 
 

En mycket glad dag!!!

Barack Obama vann!

Jag har en melodi i mitt huvud. Jag och min far.

Känner att den berör mig på så många olika sätt: Dels träffade den mig mitt i hjärtat, när just Magnus Uggla sjöng den till SIN pappa och Olle Ljungströms version, som också är så genuint bra och som riktar sig till HANS pappa. Och jag känner ändå att båda är så bra, så berörande, så ------ otroligt bred---- för vi har ju alla en egen relation med vår pappa.
Jag älskade min pappa. Jag har minnen med honom både positiva och negativa, men idag känner jag så starkt: han älskade verkligen mig!!!! Lika mycket som jag älskar min etta, min tvåa, min trea, min fyra och min femma. Därefter fick jag barn. Jag fick verkligen barn att ta hand om: därför att deras föräldrar inte orkade. med dem (eller om samhället inte orkade med dem)!!! Och jag kan verkligen med känsla berätta för er att man älskar dem alla-vem som än fött dem. Och jag är synnerligen lycklig som fött både mina biologiska och fått mina fådda barn.

Just hemkomna efter tv-kväll

 med goda vännerna Loodhs. Mycket trevligt även om jag tycker att serien Göta kanal är nästan lika pinsam som verkligheten ibland.
Jag har fortfarande inte lyckats hitta bilderna jag fick av käre bror så ni får nöja er med gamla bilder.
 
En av de sista jularna i radhuset.

Mörk novembermåndag!

Hur låter det? Nja, det kanske har en negativ klang men det är väl med det som med skönhet, det sitter i betraktarens ögon. Själv är jag glad idag efter en härlig allhelgonhelg samt FEM dygns samvaro med 2 barnbarn + tre middagar med tre barnbarn OCH  sonen! Vi är inte längre bortskämda med att vara fler än två vid matbordet :)
 
Jag pratade med Josse också igår, de har satt upp mitt favoritkakel och jag är inte ett dugg avundsjuk :( Jättesnyggt blev det Josefine och jag har nästan, nästan lyckats övertala käre maken. Hans svar är: vi börjar med skafferiet :) Yes! Då har jag tid på mig att tjata fint.
 
Nu har jag försökt visa er bilder jag fått av min käre bror, men jag har tyvärr inte en bråkdel av hans kunskaper så ni får vänta lite.
Barnen har i alla fall kommit hem helskinnade, det är viktigare.

Jag sitter med ett berg av tvätt :)

Smutsig, ren, blöt-det är bara att sortera upp. Men gör jag det då? Nej! Jag går in till Youtube och spelar upp först Magnus Uggla med Jag och min far, därefter Olle Ljungström med Jag och min far. (Det är Olle som gjort den här underbara låten) och det var Magnus som tog upp den till nytt liv i går kväll. Det absolut inte klokt hur bra Så mycket bättre är!!! Man kan verkligen säga att det skapar positivitet!
Nu återgår jag till tvätten och känner mig genast mycket gladare. Thank you for the music!!!

Alla helgons dag idag!

Och det har varit en underbart fin dag. Jenny, Marcus och tvillingarna hämtade våra kära i morse och själva tog vi Cita, Hjärtat och Joys bil och for till Sannahed. Där väntade kära bror och bästaste svägerskan med kaffe och supergoda smörgåsar samt givetvis trevligt prat. Sedan packade vi oss alla i Mitshubishin och åkte till kyrkogården i Frövi. Pyntade pappas och mammas gravplats med blommor och tända ljus. Det senare gjorde vi också för farmor, farfar och Martin även om den graven börjar se åldrig ut. Jag min knäppstare hade ju glömt kameran hemma-som vanligt-men käre bror ska skicka kort, tur.
Det är så himla kul att märka hur mycket man minns av sin barndom, ställen och namn. Och än mer blir det ju när man har ett syskon med sig. Det jag hade glömt kom Ove ihåg och tvärsom :)
Så bjöd käre bror på en mycket god måltid. Jag kan varmt rekommendera pizzeria Valentino i Kumla!!! En pizzeria med vedeldad ugn, inget matos och dessutom högklassig meny förutom pizza. + fullständiga rättigheter så kära svägerskan och jag drack varsin Mariestad och njöt av det. De båda karlarna skulle ju köra :)
Nu är vi hemma, barnen är hemma och är lika nöjda som vi. Om en stund börjar Så mycket bättre.
Tack kära kära bror och svägerska för en mycket fin dag. Självklart också käre maken :)
Hoppas att alla har en fin allhelgonkväll.

Kvällen är här!

Och jag är trött efter bak och matlagning och av frågor :)
Tack så himla mycket Robin! Tack så himla mycket Mirijam! Tack så himla mycket Lilian! Tack så himla mycket systeryster, faktiskt någon gång också bror kär, och säkert fler som skrivit som jag inte minns just nu. Det är så -
det går inte att beskriva- kulroligtfacit-nej, det GÅR inte att beskriva. Det är helt enkelt kommunikation: att få kommentarer-ilskna, ifrågasättande, hålller inte med, mm, mm, mm! Det är ändå så himla skönt att få kommentarer!!!!!!  De roligaste är de diskusterande, var är då min dotter-min tvåa?
Älskar er så himla mycket allihop, men skulle så gärna vilja ha en familjefajt här på bloggen!!!!!

Nu väntar min lilla kära vid tv;,n

käre maken pratar i telefon, Joel följde med Roger och Rasmus hem, de var här och åt torsdagsmiddag :)
 
 
Här är två av mina hjärtan :)))
 
Våra limpor, jag har fyra och Nellie har en bulle i mitten.
 
 
Bilder på Joel hinner jag inte ta, det är frågan om hundradels sekunder som vi träffar honom :)
Roligt har han i alla fall och vi med!
 
 
 

Kalla fakta

har tyvärr varit ännu kallare. För några år sedan gjorde jag själv fler anmälningar mot ett mycket grovt omhändertagande av barn. Inget hände naturligtvis, efter ett par ÅR visade det sig att barnen hade det mycket galet i det familjehem Töreboda kommun valt ut. Det handlade om svår psykisk misshandel, kränkningar och t o m 
monterade övervakningskameror i sovrum och badrum! Efter ännu en anmälan så fick kommunen en skrapa, men inget mer. De människor som blivit grovt kränkta och utsatta fick en muntlig bön om ursäkt, men vad hjälper det?
Efter alla våra år som familjehem så kan jag lugnt sätta mig ned och påstå: Barnen är helt underbara för det mesta. Däremot är de ofta skadade av sin omgivning och det tar lite tid att komma tillrätta med, men därefter är det bara roligt . Det som kan vara superjobbigt är med vissa socialtjänstemän, massmedia, skolpersonal  m m. Och omgivningens kommentarer. Det kan också vara jobbigt med föräldrarna, mest i början, men det går också att hantera.
Jag är dock inte ett dugg förvånad över vad Kalla fakta visade upp i går kväll, det finns ett antal socialtjänstemän som är klart olämpliga i sitt yrke och som egentligen inte ens skulle få komma i närheten av arbete med människor. Ledsamt är det att det drabbar en kommun som de senaste åren haft en klar positiv uppgång och mängder med god och positiv reklam som givetvis stärkt oss alla. Då kan en sådan här grej verkligen påverka negativt och det känns bittert.
Nu ska jag prata med min lilla Nellie, vi håller på att baka limpor :)

RSS 2.0