Varm, mulen Valborgsmäss!

En av mina favoritdagar på året och min älskade Valborgs födelsedag.
Nu är det så att min dator krånglar så jag får blogga på Egons lille och där har jag inte mycket bilder.
Tack för alla fina kommentarer, jag blir så glad!
Sandra! Ni är alltid jättevälkomna och bassängen skall göras i ordning snart.
Anita! Vi gick igenom en massa gamla påsamlat, kort, foton m m. Oj vad mycket kul vi haft genom åren och vad många fina hälsningar du skickat mig. Jag tackar för alla åren och hoppas vi har mycket framför oss. Vänner är hårdvaluta!
Lilian! Hoppas Therese fick tag på dig, det verkade som uppdraget var lämpat för dig.
Joy! Om du visste vad pappa o jag skrattade när vi läste dina gamla skoldagböcker - du vet -grila bular_ m m.  När vi såg dina gamla teckningar så sa vi båda: hon MÅSTE fortsätta teckna och måla. Du är bra!
Suz! Jag hörde en bofink tala om att du fuskat bort sjukskrivningen och börjat jobba igen. Är fingret redan bra?  Och hur mår Kenneths finger?
Så har jag hälsningar från många grannar till Annelie: Ni är jätteduktiga, det är så kul att höra hur ni har det. Och vilken söt hund Siw o Egon har fått från er!
Hjärtat hälsar också, hon är en mycket glad o trevlig liten hund som vi har många glada stunder med.

Nu när vi rotat bland allt gammalt och alla gamla papper så minns man plötsligt så himla mycket. Roger! Du skrev jättegulliga små meddelanden om vart du hade åkt.
Virre o Jenna har jag också hittat väldigt rara små hälsningar ifrån. Och jag blir nästan gladare nu än då för då var ju livet snabbt och hetsigt, nu är det "pensionstakt".
Rebecca! Vi ses i morgon, det ska bli kul att träffa en skåning!Molly hälsar till alla och talar om att hon är så lycklig! Får springa, jaga och leka!Novalie, Joel o Nellie fattas här. Thilo kanske måste hålla till godo med barnbassängen i år med?En söt liten dam i mormors fina barnstol.

Nu ska jag börja med varborgsmässomiddag. Ha det bra alla!

Nyvaken torsdag

Och mår mycket bättre idag. Blev glad när jag läste MT Törebodasidan, den var så positiv och det känns som Törebodaandan inte bara håller i sig utan t o m ökar. Det är verkligen bra; glada medborgare, positiv anda, makthavare som LYSSNAR, är ödmjuka och respekterar varandra gör en bra kommun.Högdräktig! Fotot är taget genom verandafönstret och därför lite dimmigt.Skall mäta fram eltjuvar idag.

Jag tog en liten paus och tände i kökspisen, kokade frukostägg och slog i lite kaffe.

Kramis.

Onsdag kväll efter lång o hård dag.

Vi började med deklarationer, andra papper att åtgärda, räkningar m m. Det tog hela förmiddagen, det var också en massa samtal om saker som hade blivit fel. Vi 12-tiden hade jag en huvudvärk som inte var av denna världen, jag som aldrig har ont i huvudet. Men vi fortsatte med att greja upp, handla m m. Därefter hade jag tänkt väva. Men det kunde jag glömma, nu var hela jag bara ett stort illamående huvud så jag lade mig i stället och somnade tvärt, sov i två timmar, nu är det borta.En del positivt har det ändå varit. Se här, jättesöta syskonen Karlsson!Söta musöron på björkarna!Klara med all pappersexercis, får en liten tusing tillbaka.Här råder stark vänskap!Våra kära pojkar har full koll påtekniken, här är det Skype som gäller.

Nu gäller bastu.


Här har ni en

quinna med absolut tystnadsplikt i allmänhet och inför äkta män i synnerhet.

Vilket otroligt väder vi har idag! Har t o m lyckats börja byta jord på alla blommor mitt i all tvätt och allt rotande.
Så var det vävstugan några timmar. Börjat på sommarduken, den är jättekul.Fast jag väver med blått inplock.
Det är en sådan lätt väv, man behöver inte tänka och fort går det. Men då tänker man ju på en massa annat, mest skit. Jag läser just nu en bok som beskriver Gotland på Hansatiden. Då hade man en lag som medgav föräldrar att kasta ut sina barn när barnet fyllt 7 år!!!! I första hand var det ju ensamstående mammor som utnyttjade sin lagliga rätt. Barnet kunde då söka hjälp på så kallade glädje- och badhus. Speciellt flickor var välkomna eftersom det alltid fanns kunder som vill ha småflickor.
Ja, tydligen har detta alltid funnits. Men förr fanns det dödsstraff också och en massa andra dumma lagar. Det enda som tycks hålla sig kvar och därtill frodas rejält är tydligen pedofilism.
Ha det bra.

Grattis Anita o Ingemar!

Äntligen en sockerkaka! (Ler) + lite till. En av de vackraste spisar jag sett och en härlig värmeanläggning. Lycka till med spisen och skönt att vara av med en bökig tid.

Jag har som vanligt fyllt tvättmaskinen och pysslat lite med de små röda raringarna. Gårdagen gick som på räls och David installerade Spyke på vår dator. Så nu ringer det ideligen och en ruta talar om "Det är Arvid som ringer".
Jag svarar inte. Jag kan nämligen inte. Lite bekvämt är det att bli gammal.Här är vännerna med spisen. + Egon. Mm, en trevlig helg att minnas bland så många andra trevliga.


När det skiljer 44 mil

så får man hurra på olika sätt för att vara säker på att det hörs.
Grattis Micke 38 år!Här är födelsedagsbarnet själv fast på kortet 5 år yngre. (Jag har upptäckt att vi har dåligt med foton på våra kära karlar i familjen).

 

Känner mig lite

stressad av allt vi har att göra.  Men det i alla fall mycket varmare och totalt snöfritt.

Grattis David Magnusson för fin artikel i Törebodakanalen.Törebodas beskyddare, det låter tryggt

Om det gick att få väktare mot alla kemikalier också, mat, kläder, möbler och bostäder, allt är snart förstört av gift och vi vet egentligen ingenting om hur det kommer att påverka våra barn och deras barn. Är det inte vansinne?
Köper jag ett paket cigaretter (jag har slutat röka) så VET jag att det inte är bra för kroppen med nikotin. Och skulle jag inte veta det så står det stora varningsanslag på cigarettpaketet. Går jag in och handlar alkohol på systemet så VET jag också att detta inte är särskilt nyttigt. Men det är i alla fall ett medvetet val jag kan göra. Handlar jag grönsaker, frukt och annat och tror att jag äter bra så blir jag grundlurad. Och jag känner mig verkligen lurad också därför att jag inte riktigt vet hur jag ska handskas med vetskapen. Hur kan man veta vad saker innehåller? Innehållsförteckningar är ju också bullshit. Aromämnen tex behöver inte redovisas och som aromämne finns rent gift som diacetyl. Och hur mycket annat döljs med beteckningen Aromämnen?

Nu ska jag gå och väva. Jag tror att Växbo Lin har rena garner. 


Solig måndagmorgon

och stora datorn krånglar igen.  Egon cyklar idag, nu är det verkligen vår. I går var vi och grattade David och Rasmus, 14 och 8 år. Kameran fanns med men glömdes bort:


David och JoyRasmus och Joy.

Nu måste lite jobb göras. Ha det bra!

Ljum och mulen söndag.

Vi har varit och hälsat på våran lilltös:Mikaelaoch mamma Jenna. Pappa fick vi inte med på bild men tackar honom för hjälpen med kärran.

På väg till Gullspång handlade vi lite på Ica i Hova. På parkeringen stod en liten söt bil:Det skulle vara något det, för mig och min handväska. Billig är den säkert också.

Nu far vi till nästa godingar.


Lördag eftermiddag!

Egon eldar. Behöver jag säga mer? Det ryker både inne och ute, var ska man vara?

Torsdag

och nyss hemkommen från den kära vävstugan. Är rejält trött efter allt rotande och bärande i lillstugan och det är ändå massor kvar att göra, mycket mer än jag trott vara möjligt. Jag börjar faktiskt undra över vårt förstånd när jag ser dessa mängder av sparade grejor, teckningar, skolböcker, tidningar, prydnadssaker, pärmar, ljuslyktor + tusentals andra saker för det mesta helt utan värde och jag minns inte ens var vi fått allt ifrån.
Men! Nu ska det väck i vilket fall som helst. Och skönt ska det bli! Sen kan man ju lugnt börja samla igen<:)Lillstugan med alla sina brister. Inomhusbilder kan jag bara inte med att publicera.

Annat roligt är att vi tagit ut husvagnen och ska börja sommarutrusta den.

Norrländskt:

Annas man, han Karlsson, dog.
Hon ringde in en dödsannons: Han Karlsson ä´dö`.
Redaktören blir bestört: ska du verkligen inte skriva något mer?
Anna: Det blir för dyrt.
Redaktören: Jag bjuder på tre ord då.
Anna: Bra! Skriv till Snöscoter till salu.

Man KAN utrycka sig med väldigt få ord.

En längtansfull tanke som vanligt till alla mina kära och kära, ingen nämd och ingen glömd.
Kramis

Onsdag kväll

21 april, iskallt snöblandat regn och 0-gradigt. Kom just hem från affären med en omväg till Anitas vävstol som sätter griller i huvudet på oss fyra vuxna. Men det kommer att bli bra när vi har tänkt färdigt.
Så har vi eldat i lillstugan, det rök in mer än ut en bra stund innan värmen började komma. Det är ju flera år sedan vi eldade där sist.
Så sorterar vi, slänger skräp, diskar, tvättar, putsar fönster, bär, bär, rotar, rotar.
Men lite avkoppling har jag ändå haft, se här bara:Gamla vännen damast som är så otroligt rolig att väva.Lilla damaststolen med roliga vävar i.Sommarduken som jag ska väva.Saras vackra matta som hon väver i stol med tryckluft.

När man väver dessa underbara vävar så slappnar man av så otróligt, glömmer allt annat och bara väver.

Nu är dock Síwan ganska trött och säger gonatt alla nära och kära, trevlig folk i allmännhet och goda vänner i synnerhet
Ännu en kylig aprilmorgon

och jag tänker på min mamma. Idag är det tre år sedan hon dog och det har inte gått en enda dag utan att jag tänker på henne.

Det är också lätt att bli nostalgisk när man rotar i lillstugan som jag gör numera.

En annan liten människa, i högsta grad levande och hjärtegod, fyller 8 år idag!
Grattis Rasmus!Här fyller han tre år.Här är han fem år.Skolavslutning i Fredsbergs skola, Rasmus 7 år, 2009!

Nu är det lillstugan som gäller. Vi var där i går kväll och sorterade bort gamla räkningar m m. Full sopsäck på en gång.

Fortfarande är det stora problem med luftrummen i större delen av Europa. Askmolnet rör sig ju med vinden så man vet ju inte vilka länder det berör i morgon ex v.  Jag, som aldrig flugit, känner absolut ingen längtan efter det heller. Okej, okej! Jag VET att det är farligare med bil. Skillnaden är att jag i min bil har egna valmöjligheter. Det är jag själv som bedömer väglaget, det är jag själv som bestämmer hastighet och vilken väg jag ska åka på, det är jag som bestämmer tidpunkt och vilken bil jag vill köra. Visst händer det ändå olyckor och saker man inte rår på, men då tror jag att det var så meningen. 
Ha det så bra!
Sol, sol, strålande sol!

Dessvärre mycket kyligt inatt, men jag tror att både olivträdet och lagerträdet har klarat sig på altanen.

Igår var det rota på hög nivå. Packa, köra, ställa av - och börja från början. Och det var bara den lilla börja. Nu är det städvagn som gäller, därefter möblering, insortering, styling! Mycket jobb, men roligt.Detta lilla ordspråk fick jag av Anita o Ingemar på förra helgens mycket trevliga resa! Tack än en gång!

Josse o Robert hemma igår och hämtade byrån. Givetvis var vi tvungna att åka till minst Kyrkans men det blev inga jätteinköp; en pocketbok av MajGull Axelsson samt några gamla notblad total 10 kr. <:)

Husvagnen kom trippande ut i solen igår, den skall få lite mysigt tyg och vädring. På logen hamnade omgående en del del andra konstiga grejor. Och mina vänner: En helt ny, oanvänd laxrosa korsett med strumpband o allt! Men den fick stanna inomhus

Lite nostalgisk blir man när man håller på med det här.
Man glömmer både vulkanutbrott, översvämningar, krig och annat otyg. Bara gottar sig i fina och roliga minnen och längtar efter alla de här små varelserna som idag är så stora och så självständiga.

Hur som: klart att Kalles kör klarade sig kvar. Men motståndet från Marie är faktiskt häftigt.

Annat historiskt som hänt: HV vann (tror jag).

Karolina och Andreas har bokat resa till Mexico. Hur kul som helst, förutom att flyga. Men i november skall väl ändå askmolnet tonat ned?

Eva och jag har äntligen kommit i gång med fotosortering igen. Jag försökte göra en förstoring av mammas och pappas förlovningskort men det funkade inte.Får nog lämna in det till en fotograf.

Nu måste Siwan sätta en väldiger fart. Helst skulle jag har varit i den farten sedan några år tillbaka.
På återseende.

Hej alla glada!

Så här många vackra dagar klarar man ju inte av, man blir helt euforisk! Livglädjen bara bubblar! Kombination livsglädje, vår+gammal sliten kropp=ont i ryggen! Jag som skrytit om min braiga rygg "aldrig ont i ryggen"! Okej, men kul är det om man bara rör sig på rätt sätt gör det inte ont. Dock! Väva har jag inte kunnat, inte heller krattat och sopat. Men jag har klarat diskmaskin, tvättmaskin och faktiskt dammsugaren. (Om jag tagit det lugnt). Har dessutom klarat av att byta jord på fem älskade pelargoner (barn till den sista blomman jag fick av min kära pappa för fyra år sedan) och jag har klarat att krama nära och kära. Rent fysiskt Joy och Simon, rent psykiskt alla övriga men särskilt Josefine och ett stort GRATTIS! Josse fick den första chefstjänsten hon sökte!!! Visserligen sommarvikariat men ändå! Meriter, meriter, meriter! Dessutom i Oskarshamn. Jag är så stolt över mina barn och barnbarn! Ni är verkligen jätteduktiga.
Men för övrigt har kvällen varit kaotisk. Sonen skulle laga en bandyklubba med hjälp av en morakniv. Så satt den. Kniven alltså, som en smäck i sonens tumveck! Djupt. Blod, mycket blod. Simon fick åka ned och köra Roger till symaskinen, Rasmus väldigt ledsen och orolig, Joy sitter hemma festklädd inför kvällens tjejparty. Men ingen chaufför!
Therese har fixat det och vi kan tänka: tur att det inte var värre!Öppet vatten! Snart är kanaltrafiken i full gång!En sådan svärson MÅSTE man ju bara lita på. Hjärtat gör det och hon är väldigt nogräknad.Jag måste erkänna att Ikea är så BRA på nyanser.Joys lyckotroll.Roger! Du skulle vara mer rädd om dig!

Kramis!

Idag är första dagen på resten av mitt liv

och det är soligt, igen!
En kommentar av dig Joy fick det att spritta av förväntan i tanten. Och jag hoppas att ni kommer i natt även om gamlingarna sover.
Nu ska jag inte tänka på omvärlden, varken den onda eller den goda. Ska heller inte skänka en tanke åt mina båda idoler, varken Barack Obama eller Benny Andersson. Möjligtvis ska jag tänka lite och heja på dig Anita när du nu slänger dig över den gamla vävstolen.
Vad jag ska göra? Städa, tvätta, kratta, väva.
Återkommer.

Det är bara att njuta!

Alldeles gratis, sol, blå himmel och frisk luft. Mycket att göra visserligen men skönt att KUNNA arbeta ute. Jag förbereder kruksommaren genom att ordna en arbetsplats och samla de stor krukorna. Man tänker mycket när man jobbar. Just nu läser jag En geishas dagbok och den är ju inte ett dugg annorlunda än Mario är död av MajGull Axelsson. Fullkomligt avskyvärt. Och idag stod det i vår lilla ortsblaska att man avslöjat pedofili även inom den svenska katolska kyrkan. Ja, just det är väl inte förvånande, vi är inte bättre än andra, men att kyrkligt aktiva människor ägnar sig åt ett av dom allra värsta handlingar och brott som finns, det tycker jag i alla fall är lite förvånande. Att dom dessutom helt uppenbart är många!

Nu ska jag lämna de onda tankarna och sätta mig i vävstolen.Den här lilla snöhögen är helt borta nu.Sommaren närmar sig med stormsteg.
Kramis

Vårdagar i all sin glans

och jag springer runt och försöker göra allt på en gång, vilket givetvis inte går så bra. Så har jag påbörjat hemligt projekt som tar sin rundliga tid.


Nattamaten i lördagskväll, underbart gott. Kolla servetten!Snygg eller hur? Lena Linderholms verk.Snyggt igen, Mimmis vackra handskar.

Nu måste här jobbas lite.

Back to the boardwalk

efter en helt underbar helg. Så rolig, så mycket kul att titta på, (köpa) äta, dricka, spela kort, träffa nya trevliga människor, se nya roliga platser, prata, prata, prata.
Jag ska berätta mer, men vill säga till Joy att vi faktiskt satt i lagår´n och spelade kort. Men inte våran! Anita! Vi hade naturligtvis de vanliga förväntningarna på att umgås med er (som alltid är trevligt) och vi litade ju på att ni alltid hittar på en massa kul. Men den här gången slog ni verkligen rekord! Tack! Tack! Tack! För allt!!!!

           

Snabbt sammandrag: Kafferast i det gröna, helt underbart gott, men kallt! Sockerbruket--väldigt mycket att se (och köpa)
Därefter åt vi gott, supergott!! På restaurang Milano! Tro inte att det bara var en pizzeria, helt underbart god mat.
Så hamnade vi hos

Billy och Benni!

Billys bed end breakfast utanför Lidköping.

Ett så underbart ställe med klar hotellstandard, minst fyra stjärnor. (jag vet inte om man bedömer hotell med stjärnor) så en supertrevlig kväll med "trevligt spel" (Anita vann ju solklart flera gånger om) och jättegod nattamat i roligt sällskap.

Morgon med god frukost och samma trevliga sällskap. Gott kaffe på Kinnekullegården och som avslutning det vi har köpt!

Ha det bra, vi återkommer!Visst får kronan

plats Josse, självklart. Joy! du gör verkligen skäl för ditt namn.
Anita! Vi väntar glatt på morgondagen även om vi har problem med Hjärtebarnet.
Kramis

Färska hälsningar

från en glad Molly som återkommit från påsksemester i fjällen. Hennes jägare säger: det här är den bästa hund jag någonsin haft!
Jättebra och verkligen roligt tycker vi. Foton kommer.
Så åtgärdade vi ett riktigt gammalt malätet dåligt samvete: Vi hårdklippte lavendelhäcken. Och det var bara starten, nu väntar övriga buskar och häcken.
Så har vi lånat ut bilkärran och det ser ut som vi kan ta ut husvagnen när som helst. Då blir det plats på logen och då blir det rens i lillstugan. Är erbjudandet om hyllan kvar, Anita?
Joy och Simon kommer troligen hem nästa helg och hjälper oss med lillstugans makeover.Men det blir nog säkert med det, som med Egons lilla plastis. Ingen vill köpa.

Så tänker jag mycket på er, Sandra och David. Hoppas att allt går bra och att Noah blir frisk igen.

Josse!  Du glömde din ljuskrona. Men den kan vi ju ta nästa gång.

Rebecca! Fick något sms på din födelsedag? Jag försökte i alla fall.

Kramis!


Anita, du har så rätt!

Självklart går vi mot bättre tider och jag ska börja redan idag med att plocka ur lillstugan. Men det är erbarmerligt mycket att göra! Så är det den här lilla grejen, du vet. Den som är så liten så den knappt finns. Det stoppar upp.Beviset för att våren är här. Ett videägg!
Kramis.
Nu hände något roligt. Jag ringde Annelie och hon satt och diskuterade med Janne. Han hälsade till mig och sa att min Molly var den bästa hund han någonsin haft! De ska skicka en bild på henne när de pratat färdigt!
Glad!

Tisdag-vardag-grådag.

Jag ska till frissan. Blä!

Annandag påsk

och efter ett underbart påskväder så återkommer nu Kung Bore med ny snö.
Förlåt mig för dålig uppdatering-jag valde närkontakt med mina kära i helgen.
Påskafton firade vi helt enligt traditionen; familjen Limnell med två numera vuxna barn samt moster Yvonne. Så hade ju Robert och Josse kommit på natten till lördag och så vår mycket förkylda yngsta dotter. En helt underbar kväll med så många glada skratt att jag nästan fick magkramp. Niclas Limnell har bara utvecklat sin förmåga att trollbinda publiken en hel kväll! Tack Niclas!

     

Påskbord innan vännerna kom.Se vad jag fick av Josse o Robert! En helt underbar zinklåda med härligt motiv. Jag har varit envis med att behålla jul-lådan framme trots tomtemotiv därför att jag tycker den är så fin. Nu fick jag ge mig (nästan) :).Själva tomtemotivet finns nu som fat.

ÅterkommerLångfredag 2010 och

långlaten blev Joy helt oväntat.
En härlig morgon, blev milt väckt av Mimmi, hon och morfar hade lagat långfredagsfrukost. Så satt vi där och myste och pratade ända fram till morfar körde Mimmi till tåget.
Mimmi har en enorm övertalningsförmåga, numera är jag medlem i facebook! En väldigt tveksam medlem men ändå där.
Jag måste visa vad jag hittade igår på Erikshjälpen i Skövde:En liten men naggande god tavla för 15 kronor så det är alldeles säkert ett verk av någon stor mästare, eller vad tror ni?
Anita! Jag trodde ni skulle fira påsk i Älmhult, men jag hoppas ni hälsade i alla fall. Vi kanske knallar över någon dag, har i och för sig huset smockfullt, men tid för promenader måste det ju bli.
Nu ska jag tända bastun (kl 11:57) Joy vill ha lite spa-tid, hon ska med Roger o Therese på fest ikväll.
Ha det bra!

1 april - det underbaraste datum jag vet!

Dessutom skärtorsdag, +9 gr och mycket vår i luften.
I går for vi till Hallsberg och hämtade våra älskade tjejer.
Idag har vi varit till Skövde, tandreglering m m.
Jag ville bara sticka in näsan och önska er alla en riktigt GLAD PÅSK!Det lilla kycklingänglaspelet fick vi av Joy i påskpresent. 

Kramis

RSS 2.0