Torsdag kväll och Hjärtbarn........

Tårarna rinner oavbrutet en timme samtidigt som det känns viktigt att vara med och se vad som kan hända i livet och vad som har hänt exempelvis mig - skillnaden är ändå enorm - jag var ju vuxen när jag stoppades in i en hjärt-och lungmaskin........
Ikväll har dock en del hänt en del som visar hur snabbt livet kan förändra sig och annat som visar storheten av vår moderna teknik. Om vi börjar med det senare så har vi pratat med Therese, i princip setat med henne i bilen på en motorväg i Las Vegas. Det är ganska otroligt och Rasmus tycker ju att det är häftigt :)
Farfar har tömt räkningspärmen för 2014 och sorterat upp och påbörjat sin årsredovisning. Mysigt ville han ha det så han tände fyra värmeljus på köksbordet och så började han sortera papper. Telefonen ringde och Bianca buffade på honom en hel del med påföljd att han blev stressad och lade en bunt räkningar på värmeljusen ......... och hjälp vad fort det går att tända eld och hur svårt det är att få det släckt fort! Där var det jag som reagerade snabbt och lyckades får stopp på alltihop men jag kände verkligen hur fort livet kan förändras.
Vi har ju haft en mysig vecka, det är verkligen härligt att få leva med barn. Få prata, skoja, se på tv, diskutera.... Rasmus är ju också så rolig, frågar om mycket - det märks att han tänker mycket.
Men allt roligt har ju ett slut, i morgon åker han hem till pappa, Henrietta, Tobias, Linn och Maja <3. Jag hoppas ju på att vi får hämta honom i Götene på söndag och därmed också träffa hela familjen igen men det kan bli så att de kommer att vara i Töreboda veckans två första dagar i stället. Förhoppningsvis får vi träffa dem i alla fall.
I Nyköping är det bara två i familjen men de har snart ett fungerande elnät i huset och har kanske börjat packa bb-väskan :)

Hur söt får man vara?

Det stod på Facebook idag: att vara Farmor är att ha silver i håret och guld i hjärtat :) och det är så otroligt fint att ha fått ännu en att älska <3. Att hon dessutom är söt som en liten docka gör ju inte saken sämre :)
 

Ja. Vi har varit i Götene idag och

jag har hållit om en helt underbar liten flicka-så vacker-så perfekt-ett litet levande liv som bereder så många så mycket kärlek och glädje. Glad. God natt och sov gott alla nära, kära och alla andra.

Så här såg Facebook ut idag.....

 
Där min son presenterar sin dotter Maja för omvärlden. 2 975 gr och 48 cm stor, en efterlängtad och älskad liten sötnos. <3

Söndagen den 25 januari 2015

 
Och så hans dotter!
 
 
Några minuter gammal :)

Idag vill jag så gärna

skicka en stor grattiskram till vår Astrid och hoppas att hon har det bra och får en fin födelsedag. Jag har gamla foton som säger mer än ord men fick tyvärr inte den externa hårddisken att funka :( Hoppas ändå att vå kram går fram till dig, Atti <3
 
 

Ser fram i tiden :)

De här två snyggosarna ska få sitt andra barn i februari :)
 

Varit en sväng till Götene

och lämnat den älskade sonsonen till hans pappa och familjen. Fick dock inte krama Henrietta och klappa mage, de låg och vilade <3. Hur nästa vecka blir återstår att se :) Vi är ju glada för om Rasmus bor hos oss medan pappa väntar på Maja :)
Det känns lite knepigt att gå här och vänta. Det är ju verkligen dags, båda är i v 39 och det kan inträffa saker precis när som helst.

Måste bara berätta......

 om en sak som bara kan hända en gång i livet :)
jag har sagt god natt till min älskade snart tonårige sonson och givetvis pratade vi lite. Han frågade, jag svarade :) Han frågade vad vi har i min gamla brudkista, jag svarade att det är kläder och saker från det mina barn var små. Han frågade om jag hade något som hans pappa haft på sig som liten och jag skrattade och tog fram hans pappas gamla 70-talskläder, mycket hemsnickrat - alltså stickat och virkat. Och jag såg hur tankarna gick i hans numera inte så lilla huvud...... en så otroligt fin stund och den kommer aldrig tillbaka. Det är ju bara ikväll som hans pappa fyller 43 år och min sonson är här just nu.
 
Så här såg livet och sonen ut då, nu är det annorlunda :)
 
Hur det kan bli........

Hemkomna.....

efter en slirig färd på E20 i snö/regn och -2. Men allt har gått bra, vi har firat både 43-åring och 22-åring i Götene, grattat en 44-åring i Töreboda och har med oss en snart 13-åring hem :) 
Vi hade ju halvt om halvt hoppats på att få ännu en liten familjemedlem idag, men de båda M:en dröjer :)
Nu ska vi snart natta vår blivande tonåring :)

Idag för 43 år sedan .......

föddes min son. Det var egentligen en väldig fin förlossning och den tog totalt 3 timmar. Men efteråt så hade Roger svårt att hålla rätt kroppstemperatur, han sjönk så lågt som till 35 gr och hamnade då i kuvös. Stabiliserade sig dock relativt snart och efter en vecka fick vi åka hem till två väntande storasyrror :)
 
 
 
 
 
De här bilderna är då dryga 40+ gamla och idag väntar den här lille trötte killen på att få en till liten ättelägg: en liten dotter som kan komma vilken stund som helst. Så det finns all anledning att ge dig en stor grattiskram Roger <3
 
 
 

Vad det blåser?

Och jag är totalt utan inspiration? Längtar egentligen bara efter att få umgås med babysar: Signe-född, Joar-född, Maja-ej född, Milla- ej född, baby Limnell ej född, massor med baby Albinsson - ej födda och så senast men icke minst viktig gossebarnet Jocke-Jenny :) ej född.
En gammal människa som jag behöver flyt i barnafödadendet! För det är ju så himla roligt <3
Speciellt när andra duktiga människor sköter det :)
God natt och sov gott och föd gärna små fina barn :)
En liten smolk är ju att föräldrarna till det sista gullebarnet i april aldrig hör av sig. Är något fel eller?
 

Inspiration :)

 
 
 
Avslutar bildkavalkaden med en bild på Annelies 50-årspresent från hela stora släkten och familjen :)
Här avslutar vi julen idag. Det är lika skönt varje år :) Därefter ska jag sy färdigt en 80-årspresent samt en babynest. Promenad och träning självklart också :)

Robin!

Jag har läst din kommentar och kan meddela att jag är väldigt lycklig över de som finns och de som är på g <3  Just nu är väl inte livet på topp, men det är väldigt skönt att tänka på er alla och det hjälper <3

just nu så överväger oro.....

för de som är väntade och som gör sig påminta.....
Men jag vill ju också påminna mig själv om de som redan finns, de som redan glädjer mig och alla övriga i familjen! Mitt i all oro vill jag gärna berätta om hur lycklig jag är över min befintliga familj! Och jag hoppas verkligen att Suz och Kenneth kommit hem..........
 Basse och Sara är här hemma, så kärt och välkommet! De är dock på besök hos kompisar nu ikväll ....något som vi unnar alla som kommer hem ......

Dag nr 2 i år.....

och jag måste visa den här underbara bilden :)

Allting har flera sidor ......

även internet. Det skrivna ordet är liksom inte alltid det som skrivaren egentligen vill säga  - det är lika mycket hur mottagaren läser! Detta gäller mycker mer än vid direkt kommunikation och det är väldigt jobbigt. Fråga mig- jag är verkligen expert på att skriva fel och dessutom bli feltolkad :(
En låg dag idag - på grund av feltolkning eller eller vad vet jag? Ledsen blir jag ialla fall vad som än är orsak. Till det kommer då normal oro. Jag kan tala om att det är mycket lättare att ha små barn, små barnbarn, små barnbarnsbarn! De är glädje, de är logiska, de är roliga, de älskar utan krav, de är helt underbara precis som mina små barn, barnbarn och mitt lilla första underbara barnbarnsbarn är. Jag är så tacksam för dem så det känns otroligt! Men varning är för deras föräldrar. Som gärna lägger sina värderingar m m på hur mor-far- mm ska vara. Och det blir så fel, vi gör så fel, vi känner oss så fel
...kan ni inte bara överse med oss och säga var vi gör fel?
 

Så blir det förhoppningsvis en god fortsättning.......

Jag inleder med de som snart kommer: Tingeling och Milla.
 
 
Så välkomnar vi den lille som kom 20 december 2014, Joar är hans namn. Här med storasyster Villemo <3
 
 
 
 
Och i den höga magen längst bort lever någon sitt egna liv och tänker inte visa sig före 1 april i alla fall.
 
Det är vad vi har att förvänta oss 2015, det känns nästan som en saga :)
 
Sedan måste vi få tacka för det underbara bröllopet vi fick bevista i går på årets sista dag.
Stort tack Kjell o Lilian
 
och självklart tackar vi Jenny och Claes som inte bara arrangerat hela bröllopet utan dessutom gift sig :)
 
 
 

RSS 2.0