Valborgsmässoafton 2016......

och vi finns här för första gången på Österliden 5. Livet har tagit en annan vändning och jag skulle vara så himla glad för det! om jag bara blev av med den här j....a influensan eller vad det nu är. I alla fall så har jag pratat med mina älskade per telefon och per facetime. Jag tror att många skulle avundas mig faktiskt! Att ha nära och kära är helt fantastiskt och jag är verkligen ödmjukt lycklig för de mina.........

NPF

neuropsykiatriska funktionsnedsättningar - samlingsnamn för en massa olika "gamla" diagonoser typ ADHD, ADD m fl. Det viktigaste av allt är att även om en diagonos kan hjälpa tillfälligt så är ändå rätt grundvärdering lite stabilare att stå på, för alla. Tacka och ta emot, så enkelt är det :) Allas lika värde är bestående och varaktigt. Sedan måste vi självklart ha respekt för verkliga sjukdomstillstånd, kulturskillnader som chockar, krig som traumatiserar, livskriser m m. Men vi får ju aldrig glömma grunden: allas lika värde.

Eftersom jag är en HSPA

så borde jag inte ha tillgång till varken dator eller tv. I vilket som helst inte krigsfilmer, nyheter och svt:s tjatiga trailer. Ok, jag begränsar mig. Jag ORKAR bara inte veta mer om pedofiljävlar, näthat, idiotiskt politiskt skitsnack...... Varför skriker inte vanligt folk mot vansinnigheterna deras barn får uppleva på internet? Varför bråkar man om hur man hälsar? när man skiter i hur många elefanter och noshörningar som dödas varje timme? Vad i hela helvete bryr jag mig om vilken hudfärg, religion, etnicitet, kön m m gangsters har? Och då menar jag faktiskt ALLA gangster - även politiker, företagare, präster, poliser m fl. Jag bryr mig bara om VAD de gör och hur vi ska kunna stoppa eländet. Endera får jag bli manshatare eller får jag slänga ut varenda elektronisk apparat ur huset! Hur ska vi kunna rädda våra barn?

Vissa känslor kan

kan faktiskt rädda mig från ordentligt svåra stunder .....
 
De känns som en hälsning från livet......

Solig men kylig lördagmorgon.

Jag har tillbringat två dygn i helvetet, värst var natten i natt. Vid 3.15 tiden så trodde jag faktiskt uppriktigt att det här kommer jag inte att klara. Det underliga är ju att man glömmer mellan gångerna hur djävligt det verkligen är att inte kunna andas? Nu känns det i allafall som det allra värsta akuta har börjat ge sig så smått men nu har man ju ingen ork kvar alls. Spaghettiben är inte särskilt trygga att ta sig fram på :)
Slutgnällt. Det är bara att försöka komma igen, men det här med handhälsningar........... det tror jag i alla fall att jag ska bli väldigt restriktiv med. Samma sak med att hålla i offentliga trappräcken, dörrhandtag med mera. Jag får hålla med min äldsta kloka dotter: kränktheten är faktiskt oftast en känsla man lägger på sig själv. 
Ha en bra dag alla och var rädda om er. Glöm inte att tvätta händerna ofta:)

Den 20 april .......

ett mycket starkt datum i mitt liv. År 2002 föddes min älskade, första och hittills ende sonson. Karl Arvid Rasmus Berglund, jag älskar dig så mycket och önskar dig all lycka och glädje både idag och i framtiden.
På din femårsdag, 2007, så dog min älskade mamma och din farmorsmor. Jag saknar henne fortfarande och ju mer jag ser av människor och av livet ju mer förstår jag vilken fin människa min mamma var.
 
 
 
Mamma, Pappa och Tubbe vid Trollforsen 1990.
 
 
År 2011, det känns väldigt länge sedan och så otroligt mycket har hänt. Jag är tacksam och glad för var dag vi får ha varandra kvar.
 
 
 

Ärligt talat.....

så hade jag inte tänkt göra några mer blogg-inlägg. Jag tycker att min blogg överlevt sig själv och orsaken att jag helt enkelt inte slutade var just det och den som gav mig bloggen: som skrev det vackraste någon någonsin skrivit till mig.........
Hur som - ikväll tittade vi på Babel och det var flera inlägg som var intressanta. Men det var ett som kom mig att fundera stort och som faktiskt inspirerade mig till att än en gång göra ett blogginlägg och det var Harry Potter.
Alltså jag har inte läst en enda rad av böckerna om Harry Potter :( Jag har heller inte läst Sagan om ringen - vet inte ens om det är samma historia som Harry P. Tyvärr. Jag är ledsen. Men så korkad är jag och jag har inte ens vett att skämmas. Det är exakt samma sak med Bruce Springsteen :(, Håkan Hellström :( m fl. Jag grips inte alls av det som de har att säga. Tycker inte illa om, är liksom inte alls intresserad.........
Kan det handla om carisma? Eller vad fangen är det som gör att man dras till något eller inte dras till något?
Några gånger i tidernas begynnelse så klagade jag över det dåliga gensvar man har med sin blogg - alltså inte alla - men jag :( Då skrev faktiskt någon till mig och sa att en blogg var ju en dagbok och då kunde man ju inte kräva kommentarer. Jag blev faktiskt så himla snopen så det kändes snopet att ens bemöta. Jag hade ju i min enfald trott att en blogg var som en diskussion? Alltså att kasta ut ett tyckande, åsikt eller eller eller! Och så bli bemött, diskuterad, få mothugg, intressanta inlägg från andra m m m.
Japp go vänner, så himla korkad får man vara i en demokrati :) Ta lärdom.

Tisdag kväll efter

en härlig helg förutom att lillhjärtat varit så himla sjuk....... 
 
Det + jag och mitt normala larviga  har ju dämpat stämningen en aning.....
Men det finns en människa som varit + och som jag skulle vilja prata mer med - någon som jag känt mig hemma med och som jag hoppas på att få träffa mer. Glad över att få lära känna henne.
Trevliga saker har hänt i dag! Tre nya grannar har kommit och pratat och önskat oss välkomna hit :)
Mindre trevligt är att jag mår så dåligt, att näsan och huvudet har ingått en infekterad allians...... blä......
God natt mina kära och må så gott!

Trött torsdag....

Grått, regnigt, förmodligen normalt aprilväder. Vi har jobbat som tokar med kakelsättning och färdigställande av kök.... så himla mycket jobb så det borde vi ha förstått!!!! Men! Det gjorde vi alltså inte. Men en glädjestund - dörrklockan ringde vid ca 18.30 och där stod ett mycket älskat besök: Roger och Lizettie :) Så himla oväntat och glädjefyllt - men så tog hispan över och jag undrade över hur illa jag luktade och hur rörigt det var här och och och---
 
Roger med systrar, mamma, mormor och mormorsmor :)
 

Tack käraste Joy.


Jag hade velat skriva av glädje

och grattat vår käraste Rebecca som fyller 30 år idag. Och grattar gör vi givetvis men vi är så förtvivlat ledsna för idag dog våran mest älskade katt, Douglas :( Han sjuknade i fredags och i dag sa veterinären att det inte fanns något att göra, alla inre organ var svårt påverkade av en sjukdom som vi inte vet vad det är eller om det är en förgiftning. Borta är han i alla fall och det gör  gränslöst ont.......

RSS 2.0