God luciamorgon allihop!

Visst längtar jag efter alla mina småtjejer som jag klätt i hemsydda, nystrukna och vackra små lucialinnen, långt hår som varit flätat hela natten och nu skimrar nedför ryggar, både mörka och ljusa små flickor har jag haft. Och det svider lite sådana här dagar, men!
Då får jag tänka på hur det egentligen var: Upp tidigt som attan, jag skulle till jobbet också, stryka, packa i ordning luciaväska, väcka jättetrötta barn, snabb frukost och så ut och skrapa is. In med barnen och halka iväg, huttrande allihop. Fira på dagis/skola en stund, sen till jobbet, dit kom ett luciatåg till e m kaffet, rusa hem, hämta barn, laga mat fort för att något av barnen hade kvällsluciafirande. Särskilt när de blev lite äldre.
Ett år hade vi dessutom  en tärna till Törebodas Lucia och då trodde jag att jag skulle bli tokig av tvätt och strykning även om vi skaffade två klänningar. De hade ju uppträdande varje dag i flera veckor!  Men kul var det i alla fall!

från Lucia genom åren!



Här upptäcker man verkligen sina fel och brister. Detta är inte julen 1989, det är Lucia 1988. Den observante ser väl att bakom Robin står Suz med en ROSA baby i famnen, en liten tjej född 881021, Mirijam!! Det är absolut hennes livs första luciatåg. Den observante ser också en glugg mellan stjärngossen Robin och tärnan Jenna. Där hade den minsta tärnan stått innan hon som vanligt blev arg och lämnade festligheterna med buller och bång. Den gången tror jag det gällde att hon inte fick ha sin napp i munnen och sin älskade docka i famnen :))).



Suddig blixtbild från album; 1995 års luciatåg och julspel i Fredsbergs kyrka.



Törebodas lucia år 1997, de två närmaste tärnorna är vår Charlotte och bredvid henne står våra vänners dotter Erika Loodh, kortet är taget utanför Töreboda kyrka efter kröning.

Ett litet axplock ifrån våra olika luciafirande. Ikväll skall vi på Julspel i Kilen-skolan med Rasmus klass
Joel o Nellie o alla barnen i Koldemo dom är i Sälen en vecka och roar sig kungligt!!
Kramis!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är så mysigt med Lucia. Har du varit Lucia någon gång?

2010-12-13 @ 16:01:06
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0