Rent vatten!

Jag dricker mycket vatten och det är lika gott varje gång.
Men hur ofta tänker man på hur priviligierad man är som bara kan tömma upp hur mycket vatten som helst, rent, friskt och gott? 1983, när vårt brunnsvatten sinade, då förstod vi vidden av bra och mycket vatten. Sommaren 1984 djupborrade vi och fick gott om friskt källvatten. För att kunna betala borrning, pump m m så sålde vi vår nya bil, betalade vattnet och för pengarna som blev över skaffade vi en gammal SSU-buss :). Röd som alla kommunister var den och på sidorna stod det "För ett rödare Skaraborg". Vi hade mycket kul med den gamla bussen. Använde den som husbuss på somrarna bl a. Det var då vi fick smak för detta med husbil. Nu har vi ju inte skaffat någon husbil, bara drömt om det, men vi fick smak för det och har i många år använt våra senare inköpta Trafficar som husbussar på somrarna. Så det blev ju en upplevelse bara det. En ännu större upplevelse blev ju vårt vatten. Som finns i överflöd och som vi numera är mycket tacksamma för.
Och vi är väl medvetna om vilken lyx friskt vatten numera är på vårt utarmade jordklot. Men jag inte låta bli att tänka: som man bäddar får man ligga! Och så länge som vi anser det vara värt att förstöra vår natur och vår jord för att ha ca 24 sorters tandcreme eller ca 30 olika modeller av hörlurar att välja på, so what? Hur dumt får det bli egentligen? Och detta är bara bara två stackars exempel!
Jag är väldigt nöjd med några få sorter att välja på vad det än gäller och jag vill hellre ha vår vackra natur kvar levande än att shoppa loss i jättestora varucenter. Hur vi än resonerar så kan man faktiskt inte använda mer än EN produkt i taget. Och det kostar enorma pengar att tillverka så många olika produkter inkl förpackningar så det kan vi inte ens föreställa oss.
I går var käre maken till läkare. Fick med nöd en diagnos och remiss till KSS. Men först ville den aktuelle läkaren "läsa på" lite mer om käre makens besvär för det är tydligen en alldeles unik åkomma. Är det någon som förstår mig när jag blir orolig?
Idag har det regnat mycket och åskat lite. Vi har då istället städat och det är faktiskt mysigt att jobba ihop. Så blev det lite affärande i fiskaffären (bästa affären i hela Skaraborg)Mariestad och nu kan vi tänka oss lite fredagsmys. Ha det skönt allihop!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0