Det här måste vara den mörkaste dagen på hela året.........

men det är bara att gilla läget och tända allt ljus man har :)
Fullt väsen är det både på fb och i politiken. En väsentlig skillnad finns det nu efter att regeringens budget fällts och det är att äntligen pratar man rent ut när det gäller nazisterna i sd. Äntligen använder deras rätta namn, fascister eller nazister, hugget som stucket, men målinriktningen är exakt densamma som den Hitler m fl har haft i historien och som Breivik för bara några år sedan hade i sitt massmord i Norge. Jag är rädd. Både för att de har tagit sig så här långt och för att historien även visar vad som kan komma att ske.
Att det här har kunnat eskalera så här långt beror ju mestadels på vanlig vardagsrasismen. Att man i svenska hem småskäller om "blattarna", att man skriker om att "utlänningarna" tar ifrån oss våra traditioner m m. Visst, visst! Visst är det dumt, det är verkligen så småaktigt och felaktigt så jag mår illa. Hade jag och mina meningsfränder, vilket jag förvisso har ett stort antal, sagt ordentligt ifrån redan för 10-15 år sedan när det började gnissla i hörnen, hade man direkt klargjort-det här är förbanne mig inte acceptabelt- då kanske vi hade kunnat komma undan, men! Istället har vi tagit fan i båten och rott in honom i riksdagshuset och nu börjar fler och fler högerpolitiker brumma medhåll :( Precis vad som hände i Tyskland på 1930-talet håller på att hända här :(
För övrigt rullar livet på och jag hoppas innerligen att vännen Kjell återhämtar sig ordentligt.
I morgon öppnar vi Laggarns igen och så tänder vi det andra ljuset. Lägger med en liten bild på det och på den lilla tomten som Joy gjorde när hon var sex år: alltså till julen 1992. Jag skickar med en styrkekram till Joy också, hon behöver det nu i julhandeln och med en stor och sparkande mage.
 
Måste också få visa min fina sonhustru och hennes mage som innehåller en liten Maja Tingeling <3
 
 
än en gång, Henrietta! Tack för dina kloka ord på fb igår. Jag hoppas innerligen att de går hem hos många!

Kommentarer
Postat av: Anonym

<3 pussokram

2014-12-06 @ 22:36:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0