Man blir så himla illa berörd....

av alla barnkrakar i världen :( Att se En resa för livet är verkligen jobbigt; jag blir både jätteledsen och jätteförbannad! Hur, HUR kan man låta barn leva så här? Dessutom snällt säga "vi är ett katolskt land, vi får inte göra abort" och därefter tala om att det kommer mammor som är 10-11 år och föder barn. Dom som inte vill ha sitt barn, får sex månader på sig att bestämma sig. När mamman sagt nej placeras barnen på institution fram till att någon händelsevis kommer och adopterar. Och hur barnen har det på barnhemmet kunde vi alla se ikväll. 
Jag skulle så himla gärna åta mig fler fadderbarn men pensionen är inte så hög :( och vi har redan en litenfadderdotter i Niqaragua, för Plan International, så är vi världsföräldrar för Unicef så försöker vi hjälpa en ensamstående tvåbarnsmamma här i närheten. Hon blev utförsäkrad därför att hennes läkarintyg kom in för sent vid sista omprövningen. Hon har lika dålig rygg som käre maken och ska försörja två barn tillika leva med all smärta? Så försöker vi hjälpa en annan liten älskad familj där vi känner ansvar. Det finns liksom inte kronor till mer. Men nu ska vi försöka sälja bort allt skrot och skräp och överflöd vi har och då kanske det kan bli fler att hjälp. För de rödgröna kommer att få det tufft att räta upp, bygga upp allt det nerrivna: dessutom försöka få en mjukare samhällsattityd, att man hjälper varandra istället för att kasta skit och glåpord. Det kommer att ta tid, vi har det just så eländigt både inom vård, skola omsorg, hög arbetslöshet, fruktansvärda "Sk" arbetspraktikplatser, värst är Fas 3 - det är rena rama slaveriet. Anordnaren får bättre betalt än den praktiserande?

Kommentarer
Postat av: Prinsessorna på Bellevue

Håller med dig och om man kunde skulle man vilja ta all världens barn i famnen och ta hand om dem….

Kram
Petronella

2014-02-05 @ 12:55:03
URL: http://prinsessornapabellevue.blogspot.se
Postat av: Suzanne

Håller helt med! det är ett jättejobbigt program! vi hjälper också så gott vi kan, tyvärr blir det fler och fler här, närmaste grannar mm som blir utsatta genom utförsäkringar av olika slag, det gör mig heligt förbannad i ett I-land som Sverige, eller är vi inte det längre? Men, i min värld sitter den skyldiga säkert med god pension och blir aldrig anklagad för något, om man ska prata partipolitik, den som är värre än alla moderater och snudd på jämställd med SD. "Socialdemokraterna" med Göran Persson i spetsen! De började nedmonteringen redan i början på 2000-talet. Inte många som vill kännas vid när det är valår men vi blev direkt drabbade av denna skurk redan då och sedan har de borgliga fortsatt. Det mest tragiska är nog att vi alla, sk svenskar har blivit så j-a bortskämda att vi glömmer ! Empati är ett okänt begrepp idag, men jag är glad för alla insatser som görs utanför den politiska arenan som jag anser är ett riktigt skämt numera. Kram

(ursäkta att jag öser ur mig här på din sida)

2014-02-05 @ 20:48:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0