Det känns som om...

jag väldigt länge varit bunden vid mig själv och vår familjs svåra år. Vilket också är sant och helt förståeligt, vi har haft det värst turbulenta året någonsin - glädje-ångest-sorg-sjukdom- har kastats vilt i vår familj, som ju visserligen är stor men det som hänt oss hela året har ändå varit och är svårt att greppa och orka.
I förrgår kväll fick jag dock tillbaka en aning av mina gamla visioner och det var när professor Hans Rosling talade om flyktingkatastrofen. Jag blev glad, nästan lugn - det var så himla otroligt bra att det ändå finns en enda människa som kan bemöta ondskan på ett strålande pedagogiskt sätt!!!!!
Och därför var jag nog lite "plöjd" alltså lite öppnad inför kvällens tv i 2:an: Palmes hemliga agent; Birgitta Karlström Dorph!
Hjälp vad tagen jag är av detta! En enda, en svensk kvinna - som utfört så mycket storverk i Sydafrikas strid mot apartheid!!! Jag skäms, jag minns väl alla nyheter om Sydafrika, Nelson Mandela, apartheid m m., men det fanns bara i utkanten av min värld. Jag visste väl att det var för hemskt, jag kunde ju min älskade Onkel Tom, Barnen från Frostmofjällen, Utvandrarserien m fl, och var en sann men väldigt ovetande socialist. Att min käre Olof Palme var ledare för ett parti som min pappa slagits för och som jag stod för - så klart! Men att han var en så stor människa, en så stor världsmedborgare rent handlingskraftigt - det visste jag inte. Och det skäms jag för.
Tacksam är jag ändå i kväll för att det här förs fram, tacksam att jag fått veta - önskar att jag kunnat ge det här till mina barn.... 
Men jag är i alla fall så stolt över de mina- för de är så fina världsmedborgare <3

Kommentarer
Postat av: Suzanne

<3

Svar: <3
Siw Gustavsson

2015-10-02 @ 12:59:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0